Kovács Zoltán szerint 225 magyar halálos áldozat "nemzetközi összevetésben is kiállja a próbát"

Kovács Zoltán gyomorforgató stílusában nincs meglepetés, a hírértéket pusztán az adja, hogy most épp 225 ember halálát helyezte a pozitív üzenetek oldalára.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár tegnap lerongyolt Kiskunhalasra, hogy elmondhassa: annyira bravúros járványügyi mobil kórház épült, hogy az Orbán-kormánynak minimum Makovecz Imre-díjat kellene kapnia legalább kétszer ebben a hónapban.

A két és fél hét alatt elkészülő kiskunhalasi járványügyi mobil kórház egy olyan mérnöki és kivitelezési bravúr, amely igazolja, hogy ilyen rövid idő alatt is lehet kiváló minőségű és felszereltségű kórházat építeni - mondta Kovács Zoltán.

Hozzátette, hogy a 150 beteg befogadására alkalmas mobil járványügyi kórház ékes bizonyítéka azoknak a képességeknek is, amelyekkel egyébként a büntetés-végrehajtás rendelkezik, illetve annak a tudásnak, amely a magyar szakembereket kórházépítésben, kórházak felszerelésében és berendezésében jellemzi.

Itt csak halkan jegyeznénk meg, hogy igazán kár, hogy az elmúlt 10 év során a Fidesz-KDNP nem sűrűn ösztönözte a magyar szakembereket a kórházépítésben, kórházak felszerelésében és berendezésében meglévő tehetségük kiaknázására. És bár "ilyen rövid idő alatt is lehet kiváló minőségű és felszereltségű kórházat építeni", 10 év alatt nem sikerült még a meglévőeket sem a nyugat-európai szint közelébe se emelni.

Na, de ez nem is érdekli Kovács Zoltánt. Őt a statisztika, és a belőle gyártott kommunikációs panel jobban foglalkoztatja:

A kormány kellő időben meghozta azokat a korlátozó, illetve előkészületi döntéseket, amelyek lehetővé teszik a koronavírus terjedésének lassítását. A magyar járványgörbe, a megbetegedések száma, a betegek és az elhalálozások száma "pontosan az időben hozott intézkedések miatt nemzetközi összevetésben is kiállja a próbát" - jelentette ki.

Tehát, a jelen állás szerinti 225 magyar áldozat és a 2168 beteg kiváló a nemzetközi összehasonlításban. Érdemes lenne megkérdezni a 225 elhunyt családját is, mit gondolnak erről.