Akcióban a Bosszúállók: 1,125 milliárd fejlesztési támogatást von el Józsefvárostól a járványra hivatkozva a kormány

Persze itt nem Vasember, hanem a „Hasember” áll a középpontban. Úgy tűnik, a populista vezérnek nagyon bekattant október 13-a.

Ez a példátlan súlyú elvonás a józsefvárosi emberektől nem indokolható az ország gazdasági helyzetével - elég itt csak arra a 9 milliárd forintra utalnom, amit a kormány a veszélyhelyzet bejelentése óta sporttámogatásokra elköltött. Az elvonás egyetlen értelmezhető indoka a Fidesz mindent felülíró politikai bosszúvágya

- reagált a hírre a józsefvárosi polgármester, Pikó András, aki felszólította Kocsis Mátét, hogy mondjon le egyéni képviselői mandátumáról.

Nemrég az ugyancsak ellenzéki vezetésű Ferencvárostól vettek el Orbánék 400 millió forintot, természetesen a járványra hivatkozva.

Eljutottunk oda, hogy a kicsinyes, szánalmas, fideszes szavak közé nem vessző, hanem sokkal inkább egyenlőségjel illik.

A legszebb az egészben, hogy azóta a Fidesznek még volt pofája ahhoz is, hogy reagáljon Pikó nyilatkozatára. A reakciót csak azért mutatjuk meg, mert annyira gusztustalanul szánalmas és arcátlan, hogy azt látni kell:

Most a járvány elleni védekezés és az emberéletek megmentése a legfontosabb

A koronavírus-járvány elleni védekezésben összefogásra van szükség, ez most nem a politikai csetepaték ideje. A kormány több ezer milliárd forintot fordít arra, hogy a járvány káros hatásait enyhítse, ebben a közös teherviselésben pedig részt kell venniük a multinacionális cégeknek, a pénzügyi szektornak, a pártoknak és az önkormányzatoknak is. A kormány számos önkormányzat esetében, egységesen hozott döntést a hosszútávú fejlesztési források átütemezéséről, a járvány elleni védekezési alapba történő átcsoportosításáról.

Ezért értetlenül állunk azelőtt, hogy a józsefvárosi polgármester kivonná magát ez alól a közös teherviselés alól, hiszen ő is tudja, most emberéletekről, az emberek egészségének védelméről van szó, az most legfontosabb feladat. A védekezés mind az egészségügy, mind a gazdaság és a munkahelyek védelme szempontjából áldozatvállalást követel mindenkitől, ezért arra kérjük Pikó Andrást, ne ezt az időszakot használja a politikai harcai megvívásához. 

"Most a járvány elleni védekezés és az emberéletek megmentése a legfontosabb" - mondja a Fidesz. Értitek...