Orbán egy Müller Cecília-videóval köszönte meg az alulfizetett ápolók áldozatos munkáját

"Szívemből szólt Müller Cecília. Köszönjük az ápolónőknek és az ápolóknak az áldozatos munkájukat" - írta a videóhoz Magyarország miniszterelnöke. Arról azonban nem tett említést, hogy az egészségügyi dolgozóknak borzalmas körülmények között, szánalmas bérekért kell helytállniuk még a világjárvány elleni harc kellős közepén is.

 

Persze a populisták királya nagyon "ügyesen" tud köszönetet mondani, megtette ezt például a Mentők napja alkalmából is. Az sem okoz gondot hazánk erős és büszke miniszterelnökének, ha közpénzmilliárdokból kreált kampányokkal kell megüzenni, egyetlen magyar sincs egyedül.

Azzal viszont már nem tud mit kezdeni az Orbán-kormány, ha valódi megoldást kell találni egy adott problémára, ezért fordulhat elő hogy megfelelő minőségű és mennyiségű védőfelszereléssel nélkül, alulfizetett hősök küzdenek a betegekért a kórházakban. Ezért történhet meg, hogy a világjárvány felbukkanása óta eddig százezrek veszítették el a munkahelyüket.

A jelek szerint, már a fideszes szavazók közül is egyre többen kezdenek rájönni arra, hogy ennek az országnak még a koronavírusnál is pusztítóbb „járványt” kell leküzdenie. Így talán idővel az orvosoknak, ápolóknak, mentősöknek, tanároknak, tűzoltóknak, stb.., nem kell majd beérniük egy Facebook-bejegyzéssel, vagy egy propagandavideóval.