Varga Judit Orbán felhatalmazását "védené" az EP-ben

Az igazságügyi miniszter szavai szerint egész Magyarországot szeretné megvédeni Brüsszelben, de tudjuk, hogy ez hazugásg.

A kormánypárti kommunikációs agresszorok mostanában nagyon rászoktak a levélírásra, melyekről tudjuk, hogy soha nem a címzettnek szólnak, hanem sokkal inkább a hazai Fidesz-rajongóknak. Miután tegnap Szijjártó Péter levelet küldött a dán, a finn, az izlandi, a norvég és a svéd külügyminiszternek, mert szerinte álhíreket terjesztenek Magyarországról, Varga Judit is tollat ragadott. (De Orbán is küldött már annyi, hazai híveknek szóló drámai hangvételű irományt Brüsszelbe, hogy követni is alig lehet.)

Az igazságügyi miniszter most az Európai Parlament elnökének, David Sassolinak küldött pár itthoni kampányszlogent, amelyekkel állítólag azt szeretné elérni, hogy felszólalhasson az EP holnapi, a magyar vírustörvényről szóló vitáján. A Magyar Nemzetnek eljuttatott, május 11-i keltezésű dokumentumban Varga Judit úgy "érvel", hogy a magyarok felé meglévő kötelezettsége, hogy ismertesse a hazai álláspontot az uniós parlament előtt, amely így első kézből is hallhatná a magyar kormány álláspontját.

„A múltban már gyakorlattá vált, hogy a Magyarországról folytatott plenáris vitákon a kormány is elmondhatja az érveit és részt vehet az ülésen” – írta Varga Judit, hozzátéve: egy komoly ügyről szóló, demokratikus vitában minden érintett felet meg kellene hallgatni. "Azt kérem, hogy felszólalhassak az ülésen, és válaszolhassak is az ott elhangzottakra" – zárja sorait a miniszter.

Egyébként nylvánvalóan Soros Györgynek és követőinek van csak egyedül problémájuk a magyarországi felhatalmazási törvénnyel, de azért azt is tudjuk, hogy Varga Judit "védelmi érvrendszere" elég gyenge lábakon átt. Nem volt olyan rég, hogy az osztrák ORF hatszor kérdezte meg tőle, miért nincs határideje a kormány rendkívüli felhatalmazásának, de egyszer sem tudott válaszolni.

Varga reakciója mindössze annyi volt: a parlament hatályon kívül helyezheti a veszélyhelyzetet, amennyiben ezt indokoltnak találja. (A kétharmados Fidesz-KDNP többség. Vagyis kizárólag ők helyezhetik hatályon kívül. Ha akarják. Varga ezt azzal intézte el, hogy ez már egy politikai kérdés; a választók így döntöttek, ez van.)

Na, ő szeretne minket holnap megvédeni az EP-ben. Pedig ez itthon sokkal könnyebb lenne az Orbán-kormány távozásával.