Két hét alatt rend: Mi lett Pintér 10 éve tett ígéretéből?

Valószínűleg mindenki emlékszik még Pintér Sándor hangzatos szavaira a "két hét alatt rendről". Azóta 10, azaz tíz év telt el. Az idősek meggyilkolása pár ezer forintért, fagyasztott húsért, apró értékekért a mindennapi rutin része továbbra is, de a fővárosban sem jobb a helyzet, ahol drogterjesztők, drogfogyasztók, kétes alakok csoportjai lézengenek mindenfelé. A héten a főváros talán legforgalmasabb helyén, a Deák Ferenc téren késeltek halálra két fiatalt.

A Hős utcában, a Stadionoknál, a Pillangó utcában, a Népligetnél egyaránt komoly problémát jelent a drogosok jelenléte, de a tömegközlekedési eszközökön sem érezhetjük magunkat biztonságban.

De ha sétáltál már estefelé, mondjuk a Nyugati környékén, rendőrökkel elvétve, csoportokba verődött, ránézésre enyhén szólva nem éppen jó szándékú hordákkal ellenben rendre találkozhatsz.

Péntekre virradóra a Deákon tört ki tömegverekedés, mely két fiatal, egy 16 és egy 21 éves életét követelte.

Érdekes módon viszont, ha néhányan dudálnak, esetleg kiírják a véleményüket Facebookra, rögtön működik a rendszer, sőt még a megelőzésre is sikerül komoly erőket fordítani.

Valahogy így néz ki ma a „rend” Magyarországon.