Úgy tűnik, a civilben NER-milliárdos Ungár Péter az ellenzék bomlasztását tűzte ki célul

Aki csak néha téved az Ungár Péterhez közel álló Azonnalira, annak is feltűnhetett, hogy kedd után péntekre virradóan is sikerült előállniuk egy Jobbikot gyalázó „jól tájékozott” „véleménycikkel”. Tegnap Varga-Damm Andrea is az LMP országgyűlési képviselőjének kedves Jövő TV-ben jelentette be, hogy nem adja vissza a mandátumát. Lehetne mondani, hogy ez mind "jaj, de fura véletlen", csak épp valószínűleg nem az.

(Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Zsúrpubi álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran! via Azonnali)

JAKAB PÉTER FELVÁLLALTA, HOGY KINYÍRTA A JOBBIKOT

JOBBIK-BOTRÁNY: ITT EGYEDÜL A GRAFIKUS VÉGZETT JÓ MUNKÁT

Ez a két mondat nem a Ripost, a Pesti Srácok vagy a Lokál kiválósága, hanem az „ungarista” Azonnalin megjelent keddi, illetve pénteki „véleménycikkek” címei. Ahhoz pedig, hogy a közélet iránt érdeklődő állampolgár gyomra a teljes tartalmat végigolvasva vessen pár bukfencet, nem is kell Jobbik-hívőnek lennie. Csak, mert egy állítólagos ellenzéki médium sorozatos ellenzék-pocskondiázása erősen elültetheti az emberben az afféle gondolatokat, hogy a civilben NER-milliárdos Ungár Péter inkább az ellenzék bomlasztását tűzte ki célul.

A néppártosodással kapcsolatban ugyan felmerült a kérdés, hogy Vona mikor volt őszinte: amikor gárdista mellényben nagymagyarkodott, vagy amikor mérsékelt jobberként akarta egyesíteni a nemzetet – áll a keddi Jobbik-szapulásban.

Ennek kapcsán pedig sokakban felmerülhet a kérdés, hogy Ungár Péter mikor őszinte? Amikor anyuci NER-milliárdjaiból médiumokat gründol, gyalulja az ellenzéket és kikukázott jobbikosokat futtat, vagy akkor, amikor az LMP élén kormányt szeretne váltani?

Még az egyébként sem túl nagy támogatottsággal bíró LMP-n belül is csicseregnek olyan madarak, akik szerint inkább az előbbi. Vagyis, Ungár Péter egyáltalán nem biztos, hogy kormányt szeretne váltani. Az viszont simán előfordulhat, hogy inkább a Fidesz-médiában haknizó – az Azonnali által csak „nettó fasisztának” nevezett – leselejtezett ex-jobbikosokat szeretné konténerbe gyűjteni, és a Szávay-fivérek hathatós segítségével egy 72. pártot létrehozni, ami majd szintén a nertársak "Divide et impera" érdekeit szolgálja. Legyen a neve: Soft-Mi Hazánk! És bumm, a „nettó fasiszták” és a „Gyurcsány-csicskák” közötti félúton máris megtalálnák a helyüket az olyan ideológia válságban szenvedő egyedek, mint az Azonnali szerzői. Persze, Ungár Péter farvizén magabiztosan evezve, mert ugye, ki más lenne a leghitelesebb személy a „színtelen, szagtalan” ellenzék szapulására, mint Schmidt Mária „civil” milliárdos fia?

Na, jó, ez igazából csak fikció, simán lehet, hogy egészen más, magasztosabb céljai vannak a Kelemen Annával parolázó Ungár-médiumok lassan központosított Jobbik-köpködésének. Csak, még nem derült ki, hogy mi az. Bár az biztos, hogy az legalább nem „szagtalan”. Mert messziről bűzlik.

Az Azonnali „elemzője” szerint az Országgyűlésbe a legnagyobb ellenzéki frakcióval bekerülő Jobbik politizálása „a véget nem érő diktatúrázásban, mészároslőrincezésben, a heves gesztikulálásban és a roppant kreatív gegekben merül ki”. Azt ne is feszegessük, hogy milyen lehetőségei vannak ma egy ellenzéki pártnak a kétharmados úthengerrel szemben, mert a témához kacsolódóan az sokkal érdekesebb, hogy egy állítólagos ellenzéki médium tevékenysége lassan csak abban merül ki, hogy az ellenzéki munkavégzést fikázza ilyen „ütős” hasábokon keresztül. Varga-Damm Andrea is egyből náluk lelt menedéket az őt csúnyán üldöző, gonosz Jobbik-frakció elől. Ja nem, bocsánat, az nem az Azonnali volt, hanem a másik Ungár fellegvár, a méltán híres Jövő TV...

Szóval, Ungár Péter kis gondos alkalmazottjai otthon a laptopjukat pötyörészve egy héten belül többször is fontosnak érezték leírni: „a Jobbik valahol 2010-ben volt utoljára megtöltve valódi tartalommal.” Ezt a szakszerű értékelést bizonyára nagyon szépen köszöni az a kb. 1 millió 22 ezer választópolgár, aki a „tartalom nélküli” pártra adta a voksát 2018-ban. Lehet, hogy Ungár Péternek is meg kéne próbálkoznia a kevesebb tartalommal, mert így nagyon kilóg a lóláb. Talán akkor még az LMP támogatottsága is lehetne egyszer mérhető.