Az 5 legnépszerűbb korona-konteó, amik gyorsabban terjednek, mint a vírus

A koronavírus kapcsán számtalan álhír és konteó (összeesküvés-elmélet) bukkant fel, amelyek gyorsabban terjednek, mint maga a vírus. Ezek közül próbáljuk a legnépszerűbbeket bemutatni és ha lehet, cáfolni, bár aki ilyesmiben akar hinni, annak ez valószínűleg csak egy újabb ok lesz arra, hogy elhiggye, a mainstream média minden esetben hazudik és mi is ölebek vagyunk, akik ezt szolgalelkűen támogatjuk (nem). Az alábbi konteók olykor egymással összefüggésben, olykor pedig önállóan terjednek. Forrást inkább nem linkelünk.

1. Az 5G okozza a koronavírust

Eszerint a téveszme szerint az 5G tornyok okozzák a koronavírust és azért “zártak be” minket, hogy a tornyokat beindíthassák és megkezdhessenek egy világméretű emberkísérletet. Hogy hogyan okozna egy antenna tüdőgyulladást, azt nem sikerült megmagyarázniuk, mint ahogyan azt sem, miért állna érdekében a távközlési cégeknek jó drágán megvenni a frekvenciákat és felépíteni a tornyokat pusztán azért, hogy kinyírják a saját, jól fizető ügyfeleiket. Mindenesetre ez a konteó annyira népszerű, hogy Angliában több 5G-s tornyot megrongáltak emiatt. Az persze nem tűnt fel az elmélet híveinek, hogy a téveszméik terjesztéséhez lelkesen használták a 4G-s mobiltelefonjaikat, melyek néhány éve szintén első számú közellenségek voltak, de azóta azzal nincs bajuk.

2. A vírus egy kínai laborból szabadult el

Ezt még az amerikai hírszerzés is vizsgálta, ám ők is arra jutottak, hogy nem egy mesterséges vírusról van szó, hanem a természetben mutálódott kórokozóról. A probléma az, hogy sokan nem értik, hogy a COVID-19 nem “A koronavírus”, hanem csupán egy fajtája a koronavírusoknak, melyekkel természetesen folytak és folynak laboratóriumi kísérletek és kutatások, hiszen a kutatóknak ez a munkája, ezért kapják a fizetésüket. De elég, ha belegondolunk abba, hogy több száz éve is történt olyan, hogy addig ismeretlen kórokozók bukkantak fel és végeztek iszonyatos pusztítást: pestis, kanyaró, kolera, spanyolnátha, folytathatnánk a sort. Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy akkor még nem voltak olyan laboratóriumok, ahol ezeket kifejleszthették volna.

3. Bill Gates népességcsökkentési stratégiája

A konteó lényege, hogy Bill Gates - állításuk szerint - kijelentette, hogy a túlnépesedés miatt az emberiség egy részének kiirtására van szükség, ezért a koronavírus elleni vakcinát mindenkinek kötelezően be kell adni, tehát az oltással az a célja, hogy kiirtsa vele az emberek egy részét. Azért ezzel több probléma is van. Egyrészt Bill Gates-nek azt a (2015-ös TED beszédében elhangzott) mondatát értették félre, miszerint a következő olyan esemény, amikor több millió ember meghal, az egy járvány lesz, nem pedig egy háború. Tény, hogy Gates erősen hisz abban, hogy a járvány a védőoltással állítható meg, illetve ötletként felmerült az, hogy az oltott embereket valamilyen módon digitálisan lenne szükséges azonosítani, ám ez semmilyen szinten nem valósult meg a gyakorlatban. Emellett, bár Gates vagyonos ember, azért nem ő a világ ura. Mindamellett van annak valami sajátos bája, hogy ezek az emberek vígan használják a Windows operációs rendszert a számítógépeiken és még véletlenül sem aggódnak az egyébként teljesen reális probléma miatt, miszerint a számítógépük valóban ki van téve a vírusveszélynek. A videóikat nézve az az érzés támad az emberben, hogy a kormány Soros-ellenes „alkotásait” figyeli.

4. A védőoltással chipet juttatnak minden emberbe

Szorosan összefügg az előző konteóval. Azt nem tudjuk, hogy az emberiség kiirtásával ez hogyan fér össze, hiszen halottakba ugye minek a chip, de szintén Bill Gates-nek tulajdonítják azt a tervet, miszerint a kötelező védőoltással mindenkibe chipet fognak ültetni. Az, hogy a jelen technológia szerint olyan apró chip, ami egy ilyen vékony fecskendővel bejuttatható volna, nem létezik, elhanyagolható tény, azonban az, hogy ezzel mi a cél, már érdekesebb. Az adatainkat akarják. Azokat az adatokat, amelyeket egyébként minden egyes nap, ingyen és önszántunkból megosztunk a Facebookkal, a Google-lel és bármelyik marketingcéggel, amelyik egy 100 Ft-os tollnál nagyobb nyereményt ígér. Hát nem logikus?

5. Nincs is vírus

Egyre népszerűbb az a nézet, miszerint az egész vírus-sztori egy nagy átverés és nem is létezik, csupán a szokásos influenzáról van szó. Nos, mivel sikerült ellaposítanunk a járványgörbét és a kijárási korlátozásokkal a vírus reprodukciós rátáját (azaz, hogy egy ember hány személynek adja tovább) sikerült a bűvös 1 alá szorítanunk, valóban gátat tudtunk szabni a terjedésének. Az, hogy mi lett volna, ha engedjük elszabadulni, csupán elméleti kérdés. Arra pedig, hogy nem is létezik, csak annyit mondhatunk: bár igaz lenne.

Egy dolog nagyon valószínű: ezek a konteók azért jöhettek létre, mert az emberek nem bíznak eléggé a politikai vezetőkben. Mivel az álhírekre nem álhírként, hanem egyfajta titkos információként tekintenek, amiket ők, mint kivételezettek és különösen tájékozottak, mintegy beavatottak, ismernek és terjesztenek, nem valószínű, hogy egykönnyen be tudnák vallani maguknak, hogy nem magasabb tudatú emberek, csupán megvezetett áldozatok. A járvány megfékezéséhez azonban 70%-os átoltottság szükséges, amit így, ha az oltás szabadon választható lesz csupán, nehéz lesz elérni. Ez viszont esetleg keményebb fellépést igényel majd, amivel megint csak azt érezhetik, hogy az általuk ismert “igazság” a hiteles. Ezért is fontos, hogy az ügyben a politikusok lépjenek egyet hátra és bízzák a járványügyi szakértőkre, kutatókra, tudósokra a munka nagy részét. Nyilatkozzanak hiteles emberek, orvosok, virológus szakértők. Még így sem lesz könnyű dolguk, de tiszta fejjel és józan ésszel segíthetünk nekik.