Elég volt, hogy sokan késsel a zsebükben járnak szórakozni!

Ennek vetne véget a Jobbik. És vélhetően minden felelősségteljes szülő, akinek a gyereke szórakozni jár.

Az egész országot megrázta a május 22-i Deák téri kettős gyilkosság, mely során  két, fiatalokból álló társaság különbözött össze, egy 18 éves egy magát emberi lénynek tartó bűnöző késsel szúrt halálra egy 21 és egy 16 éves fiút, akiket akkor látott először.

Bár Magyarországon már 2011-ben "két hét alatt rend lett", a fenti bűnelkövetési forma szinte mindannapos. És bár a gyilkosság a főváros egyik legforgalmasabb csomópontjában és egyébként turistaközpontjában történt, Budapest főpolgármestre csak egy erőteljes nácizásra volt képes az ügyben. Ebből pedig könnyen kiderült, hogy a közbiztonsággal kapcsolatos felfogásban egy évtized alatt sem sikerült jottányit sem előrelépni.

Most Országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezte a Jobbik az élet kioltására alkalmas eszközök hordásának visszaszorítását. Ezt egy keddi online sajtótájékoztatón jelentette be Stummer János, a párt országgyűlési képviselője, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke.

Azt szeretnénk, ha Magyarország ismét egy biztonságos ország lenne, és a magyar fiatalok végre ismét biztonságos körülmények között szórakozhatnának, hiszen nem normális állapot, hogy sokan felfegyverkezve indulnak el szórakozni, sokan pedig használják is a náluk lévő eszközöket, sok tízezer szülőnek okozva aggodalmat, hogy gyereke sértetlenül ér-e haza -fogalmazott.

Keresztesy Gergő, a Jobbik ifjúsági tagozatának elnöke arról beszélt: minden évben történnek olyan tragédiák, amikor felfegyverkezett emberek oltják ki szórakozó fiatalok életét, ezért azt kezdeményezik, hogy a szórakozóhelyekre ne lehessen a közbiztonságra kiemelten veszélyes eszközöket bevinni. Ehhez a nagyobb szórakozóhelyeken fémdetektoros vizsgálat bevezetését javasolják, valamint azt, hogy a rendőrség elrettentő mértékű, akár félmillió forintos pénzbírságot is kiszabhasson a szabály megsértőire.

Stummer János mindezt egy parlamenti felszólalásban is nyomatékosította:

A Jobbiknak egyébként - mely párt elsőként mert beszélni az évtizedekig tabuként kezelt cigány-magyar együttélés problémáiról - megszámlálhatatlan javaslata volt a közbiztonság javítására az elmúlt évtizedben. Persze, a Fidesz-KDNP-kormányt ellenzéki javaslatok nem szokták érdekelni, a "biztonság" kérdése abban merül ki, hogy "nem jönnek a migránsok". A szegények. Mert a gazdagok letelepedési-kötvényekkel egyébként jöhettek korlátlanul. Akár maffiavezérek is.

A kormány "rendre" épített párhuzamos világában nem történnek nap mint nap brutális bűncselekmények és nem rettegnek a vidéki emberek. A probléma az, hogy a valóságban ezzel szemben újabb bizonyítékot kaphattunk arról, hogy nem kell Borsod megyébe menni, hogy éjszaka kés álljon valaki veséjébe, elég kisétálni a budapesti Deák térre. Kár, hogy Pintér Sándor statisztikái nem védenek meg senkit az utcán.