A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége felemelte szavát a magyar közélet tisztaságáért, a kulturált kommunikációért :D :D :D

Na, nem a fideszes kommunikációval van a baj. Még csak nem is a rendszerint pogromra szólító Bayer Zsolttal.

Szóval, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kiakadt. A Magyar Nemzet hasábjain. Igen, a rendszerint libernyákozó ballibsiző, hazug, aljas ellenzékező Magyar Nemzet hasábjain.

"Most azért kell ismét megszólalnunk, mert még a jelenlegi ellenzéktől is szokatlan az a kommunista diktatúrára emlékeztető, nyilvános fenyegetés, ami a kiemelkedő színházi szakembert, a Nemzeti Színház igazgatóját érte a napokban" - írják.

Hozzáteszik, hogy "egy Európa-szerte ünnepelt, Kossuth-díjas művész lett most a támadás célpontja, mert a romboló és minden erkölcsöt mellőző szennyáradattal szemben a keresztény nemzeti kultúrát képviseli".

Felháborító, hogy a demokrácia álszent féltői önkényuralmi módszerekkel, gyűlölködve akarnak maguknak ismét teret nyerni. A politikai fenyegetőzés, a bosszú és a megfélemlítés összeegyeztethetetlen a demokráciával és az európai értékekkel. Nem szeretnénk újra olyat hallani, hogy „el lehet menni Magyarországról”, ha valami nem tetszik. Számunkra nem távlat a betemetetlen árkok feletti földönfutás. A tiszta közélet, a másik embert tisztelő közbeszéd békét szül, megőrzi a rendet. Ez a demokrácia alapja. Mi ezt a békés, kulturált hangnemet várjuk el valamennyi közszereplőtől és politikustól – olvasható a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleményében.

Nagyon hosszas felsorolás lenne, ami miatt a "keresztény" értelmiségek" még kiakadhatnának, úgyhogy most csak Bayer Zsóti pár visszafogott, keresztényi sora álljon itt:

„Te felülsz az álmok foltos indián lovára, és ellovagolsz hamar a kurva anyádba.”

„Juhász, nincs kedved szopni?”

Csak egy hájfejű, becstelen geci vagy. Fogd meg szépen Szanyi barátod kezét, és takarodjatok a picsába.

“Van egy ötletem, menjenek maguk a picsába!”

„Ehhez neked mi a kurva anyád közöd van, te geci fluffer?”

„Most éppen az Amerika-ellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság felélesztésén munkálkodik, és azt gondolja magáról, hogy ő Joseph Raymond McCarthy szenátor reinkarnációja, pedig ő csak egy Gréczy Zsolt. Egy kesztyűbáb. Hovatovább, egy kicsike, csúnyácska pöcs.” 

„Panyi nevű indexes pöcs képtelen magyarul írni.” „A jobbikos seggfej nagyjából ezeket a kérdéseket tette fel.”

„Éppen ezért bőven elegendő, ha Zolikát, ezt a beteg, frusztrált faszt, legközelebb pofán vágják. Ráfér.” 

„Ez a Kovács Gergely nevű pali egy személyiségzavaros fasz.” 

Tessék mondani, mi a redvás, búbánatos, ótvaros, telebaszott lófasznak kellene nevezni a török megszállást?” 

De a legfurcsább talán az, hogy a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének mi sem természetesebb, minthogy Magyarország kormánypártjának ötös számú keresztény tartóoszlopa azt mondja a katolikus egyház fejéről, hogy

a pápa őszentsége, mint egy ilyen derék, liberális, genderben hívő marha.

Persze, ez pusztán szépirodalom, amivel a fideszes holdudvar rendre tematizálja a közbeszédet. Nincs vele baj.