„Egy oligarcha klubjaként” jellemzi a Videotont egy ír lap

Csütörtök este játszik Európa Liga selejtezőt a Videoton és az ír Bohemians, amihez a 42 nevű ír lap összedobott egy beharangozót. Ebben pedig úgy írnak Magyarországról, mintha az európai berendezkedéstől fényévekre állnánk, ami pedig nem másnak köszönhető, mint Orbán Viktornak.

A 42 szerint két, mindenben ellentétes csapat játszik csütörtök este, hiszen a Bohemianst a szurkolói tartják el, míg a Vidit a magyar állam, de azt sem hallgatták el, hogy már inkább a Puskás Akadémiáért rajong a magyar miniszterelnök – szúrta ki a hvg.hu.

Az ír lap azt fejtegeti, hogy a Bohemians egy szurkolói tulajdonban lévő klasszikus klubként működve a társadalmi szerepvállalást fontosnak tartó csapat találkozik egy oligarcha klubjával, amely államközeli cégek szponzorációjából él úgy, hogy Orbán Viktor "véletlenül" épp az ő meccseiknek lett rendszeres látogatója.

Megemlítik ugyanakkor, hogy a MOL Fehérvár néven futó csapat már nem az elsődleges fókusza a kormányfőnek, hiszen megjelent a színen az általa alapított Puskás Akadémia Felcsúton, aminek duplaakkora stadiont építettek, mint a falu teljes lakossága.

Külön pikáns, hogy Orbán egyik kedvenc csapata egy olyan ellenféllel találkozik, melynek mezén néha a menekültek befogadására ösztönző "Refugees welcome" felirat díszeleg. Ezzel korábban az Irish Sun is foglalkozott, felhívták rá a figyelmet, hogy a Bohemians idegenbeli meze érdekes lehet Orbán Viktor menekültellenes politikája miatt.

Bár úgy néz ki, csütörtökön nem ezt viselik majd, az ír csapat büszke a társadalmi szerepvállalásra, februárban mutatták be a mezt. Az Amnesty Internationallel közös kampányban a befogadás fontosságára igyekeznek felhívni a figyelmet.