Ezúttal a szolnoki Hetényi Géza kórház előtt voltak brutális sorok

Nem túlzás, hogy az egészségügyi rendszerünkben katasztrofális színvonal uralkodik. Alulfizetett munkatársak, kisszámú személyzet, hosszú várólisták és rettenetes hosszú sorok a rendelők előtt. Ez csapódott le Szolnokon is, ahol komoly felháborodás után és ellenzéki közreműködéssel sikerült csak orvosolni a helyzetet.

Bujdosóné Szabó Anna szeptember 8-án osztotta meg az alábbi posztot a szolnoki Hetényi Géza kórház előtti, kilométeres sor kapcsán, melyről két képet is mellékelt: “Most már elég! Tisztelt Szalay Ferenc Polgármester úr! A lányom szinte század magával a lent mellékelt sorban áll 9 hónapos terhesen, minden naposan, NST vizsgálatra várva. Sírógörcsöm van, ha rágondolok, miféle fejetlen, értelmetlen, hozzá nem értő, félelemkeltő intézkedések sorozatát kell elszenvednünk maga és hasonlók miatt. Állítólag szakemberek veszik önt körbe. A koronától sokkal betegebb emberek állnak itt a sorban, bízva az orvostudományban. Nem látja, hogy itt mi történik? Miért nem tesz valamit, ön, az egyetlen akinek a hatalmában áll? Viszont a vásárcsarnokban kötelező a maszk mi? Csütörtöktől még ellenőrzik is. Sokkal több beteg van itt mint amennyi egészséges a piacon. Mit csinál, hová figyel!? És főleg miért? Ja járvány van, meg elegem, de most már nagyon!”

A bejegyzés több mint kétezer megosztást kapott, ami egyértelműen mutatja, hogy baj van és sokaknak elevenébe talált.

“Ez az áldatlan állapot nem most indult, már a múlt héten is így volt. A lányom kismama, hiába van fogadott orvosa, vérvételre, NST-re, ultrahangra be kell mennie a kórházba. Fél 9-re volt időpontja, reggel 8 órára érkezett a kórházhoz és negyed 1 körül hívott fel, hogy végzett. Én nem gondolom, hogy ez normális” - nyilatkozta lapunknak Szabó Anna.

De mi lehetett a hosszú sor oka? Így folytatja: "Személyzettel nem voltak felkészülve megfelelően. De nem is tanultak az előző hét tapasztalatából, mert ez már második hete ment így. Azért akadtam ki, mert a lányom 9 hónapos várandós, az úgynevezett csendes vajúdás időszakában van. Ott állt az a kismillió ember, senki sem virágos jókedvében ment oda, komoly betegségekkel álltak sorban órákat. Volt, aki vizsgálatra ment, mások befekvésre vártak. Értem a járványt, nem tagadom, hogy létezik, bár szerintem túl van reagálva és nem hiszem, hogy ez indokolja az ilyen eseteket. Nem jellemző rám a kiborulás, de a tehetetlen düh, amit éreztem, ezt váltotta ki belőlem és biztos vagyok benne, hogy nagyon sok ember érez hasonlóan. Bármennyire is türelmes az ember, itt minden bili kiborul.”

A poszt eljutott Stummer Jánoshoz, a Jobbik országgyűlési képviselőjéhez is, aki szintén felvette Annával a kapcsolatot és haladéktalanul cselekedett. Kásler Miklós felé azonnali kérdést intézve felhívta a figyelmet a problémára, majd még aznap délután Szolnok polgármestere sajtótájékoztatót tartott, a személyzet létszámát 3-ról 10-re emelték, feltöltötték a triázslapot a város honlapjára, hogy azt mindenki kinyomtathassa otthon és a sor azonnal elviselhető mértékűre csökkent. Ez az eset is alátámasztja, hogy ha valahol probléma van, azt mindenképpen érdemes jelezni, akár közvetlenül is az ellenzéki képviselők felé.

 

Ha az ellenzék által sürgetett ingyenes tesztelés végre beindulna, akkor a negatív Covid-teszt lehetővé tenné, hogy egy ilyen fontos eseménynél a családok együtt lehessenek. Anna elmondta, hogy rosszul érzi magát amiatt, hogy hamarosan születendő első unokája mellett nem lehet ott, amikor világra jön. Álláspontja szerint - és ezzel nehéz nem egyetérteni - a világ legfontosabb eseménye, amikor egy kisbaba érkezik a családba és ezt szem előtt kellene tartani a jelen körülmények között is.