Fürjes Balázs új ideológiát teremtett: a nácirasszistacigánygyűlölőt

A náci önmagában nem elég kifejező arra, amit az ellenzék borosdi jelöltjéről gondol. És Fürjes Balázsnak nagyon összetett gondolatai vannak ám!

Szóval, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerdán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ezt mondta:

Átlépett egy határt Karácsony Gergely főpolgármester, amikor egy olyan jelöltet állított, más ellenzéki pártok vezetőivel együtt a borsodi időközi választáson, aki náci, rasszista, cigánygyűlölő.

Segítek levezetni a logikát: Bíró László, az ellenzék jelöltje Fürjes Balázs szerint nem csupán náci és nem csupán rasszista, hanem még cigánygyűlölő is. A náci és a rasszista jelző nem foglalja kellően magába a cigánygyűlöletet. Az külön szóval jellemezendő. És hogy jön ide Karácsony Gergely? Hát úgy, hogy ő támogatja Bíró Lászlót. Ezzel pedig átlépett egy határt.

"Budapest első embere egyszerűen nem tehet ilyet" - emelte ki Fürjes Balázs.

Fura, de Fürjes Balázs akkor nem szólalt meg, mikor a Fidesz jelöltjének, Koncz Zsófiának a testvére kurvaanyázta a választókat. Az nem volt határátlépés.

De Fürjes Balázs akkor se szólalt meg, mikor például Lázár János azt mondta, hogy

„akinek nincs semmije, az annyit is ér”.

Nem hallottuk Fürjes Balázst akkor sem, mikor Szalay Ferenc fideszes szolnoki polgármester egyszerűen „vén kurvának” nevezte az egyik helyi ügyben a testületi ülésen megjelent idős hölgyeket. Ezzel pedig tűpontos meghatározást adott a Fidesz nyugdíjasokhoz fűződő álszent és képmutató viszonyáról. 

Ráaádsul van itt még egy érdekesség: Bíró László nem egyszer bocsánatot kért korábbi megjegyzéseiért. A fent említett fideszesek közül egyetlen egy sem kér még bocsánatot. Soha.