Miközben Orbánék még mindig tétováznak, Szlovákiában egy nap alatt 2,5 millió (!) embert teszteltek le

Egészen pontosan 2 581 113-öt, 21 850 fertőzöttet találtak. 

Erős és büszke hazánk a lakosság- és időarányos halálozási mutatókban Európa legrosszabbul teljesítő államai közé tartozik,  a fertőzések és a halálozások száma egyaránt folyamatosan emelkedik. A vírus elleni védekezés érdekében minden ország komoly szigorításokat vezetett/vezet be, pontosabban nem mindegyik, hiszen Magyarországon továbbra is inkább csak látszatintézkedések történnek.  

Az állig felfegyverkező Orbánék - bár korábban más álláspontot képviseltek - legalább a maszkhasználat fontosságát már elismerik, a teszteléseket tekintve azonban továbbra is jócskán elmaradunk, még a régiónkba tartozó országoktól is. 

Irigykedve tekinthetünk Szlovákiára, ahol egészen másként gondolkozik a kormány a tesztelések fontosságát illetően is, mindezt jól mutatja, hogy Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszter tegnap bejelentette: 

Szombaton összesen 2 581 113 embert teszteltek le Szlovákiában koronvírusra, és 21 850 fertőzöttet találtak. 

Nálunk a jelek szerint a valódi intézkedések, döntések helyett marad a maszatolás, a sikerpropaganda, és sajnos, ha így megy tovább, akkor a magas napi fertőzés-, és halálozási számok is, mert a miniszterelnöknek fontosabb a népszerűség...