Miközben Kövér elvtárs épp arról beszélt, hogy tőlünk nyugatra van baj a sajtóval, a közmédiában nem volt hír, ki nyerte az amerikai elnökválasztást

Kövér elvtárs a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában szidta a hanyatló Nyugatot, közben a magyar közmédia a pártsajtóval kiegészülve azzal küzdött, hogy hogyan ne számoljon be Trump bukásáról. 

Orbán Viktor és a hátsó fele mögött spirálba rendeződő nertársak melldöngetve szurkoltak Trump győzelméért. Nem jött be. A vezér viszont nem tévedhet, így komoly fejtörést okozhatott a pártsajtóban, hogy miként számoljanak be az eseményekről. Így jó darabig inkább nem is számoltak be róla.

Vasárnap déleőtt még így nézett ki pl. a hirado.hu "hírközlése":

Biden győzelme sehol.

A nap fénypontja azonban mégis az volt, hogy mindeközben Kövér elvtárs a nyugati sajtó miatt aggódott a Kossuth Rádióban.

Kifejtette, hogy Nyugat-Európában már csak egyfajta hangon lehet szólni a sajtóban. Valójában nem Magyarországon és Lengyelországban van baj a sajtóval, hanem a "tőlünk nyugatabbra fekvő országokban, ahol már azt gondolják, hogy azzal az elsöprő médiafölénnyel, azzal a tényleg goebbelsi propagandával, amivel ők már rendelkeznek" el fogják tudni hitetni, hogy Magyarország és Lengyelország kormánya a felelős, amiért a bajbajutott államok nem jutnak mentőcsomaghoz - fogalmazott az MSZMP Központi Bizottságának egykori ifjúságkutató segédmunkatársa.

Kijelentette, hogy a magyar kormánytöbbség az utolsó pillanatig harcolni fog az ország szuverenitásáért. "Nem egy birodalomhoz csatlakoztunk, abból elegünk volt, amikor a Szovjetuniónak voltunk egy kliensállama, gyarmata" - mondta.  Kövér elvtárs azt is megjegyezte, hogy nem hajlandó hozzájárulni ahhoz, hogy az "Európai Unióhoz ugyanolyan képzettársításokat csatoljanak Brüsszelből, mint amilyen mondjuk a Brezsnyev-doktrína volt".     

Micsoda szabadságharcos, ugye? A Föld másik felén amúgy pont az efféle elmebajra mondott nemet egy fél kontinens.

Orbán Viktor amúgy végül rendkívül bőbeszédűen, egy sorban gratulált Bidennek:

"Engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a sikeres elnöki kampányhoz. Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához" - írta.