Tigristekintetű, kékszemű, katolikus bunyós - magyar könyv jelent meg Terence Hillről

Terence Hill volt a spagettiwesternek feledhetetlen színészóriása, aki nem mellesleg olyan nagyszerű filmprodukciók sztárja is volt, mint a Nevem: Senki. Terence Hill egy olasz édesapa és német származású édesanya gyermekeként igazi mértékletes, józan germán géneket és páratlan színészi képességekkel párosuló fizikumot és humorérzéket örökölt. Egykori, legendás színészpárjával, Bud Spencerrel közösen épített karrierjéről a művész azt nyilatkozta, hogy a vízilabdás pofonosztó óriás olyan volt, mintha a testvére lett volna.

Az eredetileg Mario Girotti néven született színész névváltoztatása első nagysikerű filmjéhez kötődött, amikor is egy húsz névből álló listáról kellett kiválasztania egy egyszerűen kiejthető és a nemzetközi filmpiacra is bedobható nevet. A Terence Hill név monogramja azonban megegyezik a színész édesanyja nevének kezdőbetűivel is - tudhatjuk meg az őszi-téli „bekuckózós”, vagy kényszerkarantén alatti olvasnivalók egyik elmaradhatatlan bestselleréből, Király Levente Zsugabubus című kötetéből.

A napjainkban japán vidéki diéta szerint élő, mélyen vallásos Terence Hill rengeteget sportolt fiatalkorában, aki a Lazio római uszodájában találkozott először Carlo Pedersolival, vagyis Bud Spencerrel is. Az egyetemen irodalmat és filozófiát hallgató roppant szereplési vágytól fűtött fiatal művészt kezdetben félénkség és lámpaláz jellemezte, amely aztán később természetesen elmúlt. Amikor Terence Hill bemutatkozott Bud Spencernek, akkor amatőr hájpacninak vélte színészkollégáját, később ez a véleménye az Isten megbocsát, én nem! című első közös filmjük forgatásán megváltozott.  És hogy mitől volt olyan igéző a kék szempár megbabonázó tekintete? Az említett könyvből tudjuk meg azt is, hogy Giuseppe Colizzi filmrendező kérésére állatkertben tanulmányozta Terence Hill a tigrisek tekintetét. Többek között ez is hozzájárult az Isten megbocsát, én nem! című film sikeréhez. Bunyó, humor, győzedelmeskedő igazságért küzdő hős és jóságos, de azért a detektívmunkát is elvégző pap karaktere is egyként Terence Hill alakításai közé tartozott, akinek életében előfordult az is, hogy a Don Camillo és a Don Matteo hiteles megformálása után nála akart gyónni egy olasz lakos. A hétköznapi életet is élni szerető színész rajong a családjáért. A vidéki életet sem megvető művész igazi természet-és állatbarát, akinek nincsenek sztárallűrjei.