Zagyva Gyula feljelenti Orbán Viktort - Exkluzív interjú!

Zagyva Gyula épp az ügyészségre tartott, mikor utolértük telefonon. Elárulta, hogy több jogász véleményét kikérte, akik szerint kimeríti a hivatali visszaélés fogalmát, hogy a miniszterelnök „ráuszította” Pintér Sándort, ezért feljelentést tesz.

A hétvégén bejárta a magyar sajtót Varga B. Tamás zenész és Zagyva Gyula volt országgyűlési képviselő csörtéje.

A HVIM tiszteletbeli elnöke szerepel Gulyás Márton videójában, melyben ismert közéleti szereplőkkel együtt állnak ki egy igazságosabb választási rendszer megalkotása mellett.

Varga-Bírónak ez nem tetszett, ezért a Facebookon nekiment Zagyvának azzal a felütéssel, hogy „te is csak egy liberális köcsög vagy”.

Zagyva válaszul felhívta a zenészt, és közölte, hogy ezt nem fogja megúszni. A telefonbeszélgetés tartalmát a kormánypárti sajtó úgy tálalta, hogy „büdös zsidózott”, illetve a zenész családját is megfenyegette. A Fidesz ráadásul annyira beindult az eset kapcsán, hogy maga Orbán Viktor utasította a belügyminisztert, hogy „a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel”.  

Zagyva Gyula épp az ügyészségre tartott, mikor portálunk utolérte telefonon. Elárulta, hogy több jogász véleményét kikérte, akik szerint kimeríti a hivatali visszaélés fogalmát, hogy a miniszterelnök „ráuszította” Pintér Sándort, ezért feljelentést tesz.

Azt elismerte, hogy a zenésszel folytatott beszélgetésüknek voltak elítélhető pillanatai, de szerinte több olyan dolgot közölnek tényként, ami nem igaz.

 „Ami a beszélgetésben kimerítheti a törvényesség határait, azt vállalom, azért büntessenek meg, de a sajtó - főleg a kormánypárti médiumok - jelentős része, szőnyegbombázást hajt végre Varga B. bemondására” – fogalmazott.

A volt képviselő szeretné, ha a szolgáltató kiadná az általuk rögzített telefonbeszélgetést, így a nyilvánosság számára is kiderülhetne, hogy mit mondott pontosan.

A teljes interjú itt hallható: