Beiktatták Joe Bident, a nemrég még Trump hátsójába belebújni igyekvő magyar kormány pedig a veszett fejsze nyele után ugrott

Miután a Fidesz-média kitombolta magát Trump bukását siratva, Orbán pedig rádöbbent, hiába szeretett volna fürdőzni a populizmus győzelmében, elkezdtek lapulni, mint az a bizonyos dolog a fűben. Most pedig kidugták a fejüket, és már Bidenhez próbálnak dörgölőzni, előre borítékolható, mekkora siker kíséri majd erőtlen rugdalózásukat. 

Joe  Biden washingtoni idő szerint tegnap délben letette az elnöki esküt, első beszéde a nemzeti egység helyreállításáról, valamint az országot sújtó válságok felszámolásáról szólt. Első intézkedéseivel pedig visszaléptette országát a WHO-ba és a párizsi klímaegyezménybe, a mexikói határfal finanszírozását pedig leállította. 

A nyilvánosan Trumpnak szorító Orbán röviden gratulált az üj elnöknek, majd tegnap Szijjártó Peti is igyekezett összerittyenteni egy bizakodó levelet. Pedig Európa egyik legkorruptabb, legálszentebb kormányának egy valamire biztosan nincs oka: a bizakodásra. 

Szijjártó azért gratuláló levelet küldött az új elnöknek, a kormányzatában részt vevő Antony Blinken külügy-, Gina Raimondo kereskedelmi, valamint Jennifer Mulhern Granholm energiaügyi miniszternek is.  

Az Egyesült Államok az Európai Unió mellett Magyarország legfontosabb stratégiai partnere, szövetségese, a kétoldalú kapcsolatok az elmúlt években kiemelkedő mértékben fejlődtek... a jó viszony lehetőséget nyújt a két országnak arra, hogy szembeszálljanak a koronavírus-járvány miatti kihívásokkal, és szorosabbá tegyék a transzatlanti együttműködést  

- írta az amerikai külügyminiszternek a magyar, mutatva valamit gyengécske színészi képességeiből. 

Idén lesz 100 éve, hogy a két ország között diplomáciai kapcsolat jött létre, ez az évforduló Szijjártó szerint lökést adhat a kétoldalú viszonynak. A miniszter kijelentette: a magyar kormány a jövőben is a közös érdekeken és a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést vár, ő pedig személyesen a politikai, biztonsági, gazdasági és kulturális téren folytatott együttműködés előmozdításán dolgozik. 

Nos, ha hinni lehet a Biden stábja által tett ígéretnek - márpedig miért ne lehetne – akkor lökés az tényleg jöhet. Szijjártó, Orbán, és a többi, most fülét-farkát behúzva pitizni igyekvő kormánypárti szereplő erőtlen rugdalózása ellenére ez a lökés viszont pontosan oda taszíthatja ezt a kormányt, ahová való: a süllyesztőbe. 

Emlékezhetünk rá, Biden már korábban leszögezte: 

a Trump-féle bezárkózás - vagyis az, hogy Amerika nem avatkozik olyan ügyekbe, amelytől nem remélhet közvetlen hasznot - nem tett jót az USA-nak, az új elnök éppen ezért azt ígérte, a régi szövetségesekkel barátságosabb lesz, a riválisokkal pedig keményebb, Amerikára pedig újra számíthatnak a liberális demokráciát hirdető országok, és ismét tarthatnak Washingtontól az önkényeskedők.     

Ha a magyar felirat nem jelenik meg automatikusan, a Feliratok listából kiválasztható.