Mi lesz veled, Újpest?

Az nem újdonság, hogy inkompetens a vezetés, és az sem, hogy szinte nulla kommunikáció van mind a sajtó, mind a szurkolók felé. A legnagyobb baj az, hogy mintha kísérlet sem történne arra, hogy nyáron ne az NB II-ben kezdjék meg a lilák a bajnokságot.

Mikor még tavaly tavasszal, a Damoklész kardjaként a csapat felett lebegő kiesést elkerülendő leváltották a hét évig regnáló Nebojsa Vignjevics edzőt, picit fellélegezhettek a szurkolók, hogy Rogan átvétele után legalább minimálisan elmozdulhat szeretett klubuk a szürke középcsapatok átkozott mocsarából. A csapat küzdött is becsülettel, végül nemhogy kiesés nem lett a dologból, még a hatodik helyet is megcsípték.

Akkor viszont már érezni lehetett, hogy súlyos gond van, mikor több alapember is ingyen távozott (Novothny, Litauszki, Zsótér, és így tovább). S talán a hit és az akarat is hiányzik jó néhány futballistánál. Újpesti szurkoló pedig igen sok mindent lenyelt az elmúlt évtizedben, de mikor azt látja, hogy a játékosokat sem érdekli az egész, na, akkor elszakad a cérna. Szerencséje a klubvezetésnek, hogy egy ideje csak zárt kapuk mögött lehet meccseket tartani, mert egészen biztosan nem lenne irodalmi az, amit most a szurkolóktól kapnának. 

Az Újpest 111 éve nem szerepelt a másodosztályban, és ha ez most megtörténik, nincs a klub abban a helyzetben, hogy tisztán lehessen látni, mikor kerülhet onnan vissza. Egyelőre az NB I-ben egyedüliként nincs semmilyen kormányközeli patrónus, így talán évekre elintéződik a csapat, ha a másodosztályba kényszerül.

Ez azonban könnyen változhat, hiszen időközben a NER is ajánlatot tett a klubért: a Blikknek nyilatkozta az Újpesti Baráti Kör egy tagja, hogy tudomása szerint egy amerikai-izraeli befektetői csoport jelentkezett be először, akiknek a belga tulajdonos hétmillió eurós árat szabott. Mint kiderült, már közel is volt a megegyezés, a dolog viszont két banánhéjon is elcsúszott.

Először is Duchatelet "elfelejtette" közölni, hogy a klubnak nem sajátja a Megyeri úti stadion, azt csupán bérlőként használja. Kicsivel később pedig egy meg nem nevezett NER-lovag is beügetett, és bár nem tudni, mekkora ajánlatot tett, Duchatelet licitre akarta rávenni őket és a befektetői csoportot, mire utóbbi vette is a kalapját.

Történés tehát van bőven, de azt nem tudni, megtörténik-e a szurkolók által megváltásként várt áttörés.

(Jó, ha tudod, hogy egy véleménycikket olvastál, ami nem feltétlenül tükrözi a Zsúrpubi szerkesztőségének álláspontját, de nálunk akkor is a szabad vélemény a legfontosabb.)