A hét kérdése: melyik bajnokságban játszhat a cikkben szereplő két csapat?

Segítünk: nem a világválogatott mérkőzött egy bulimeccs kedvéért összeverbuvált “nemzetközi válogatottal”, bár erről a két csapat által pályára tett produkció színvonala is árulkodott. 

magyarfoci

Egy kis segítség: a hazai klub kezdőjében található egy német, egy marokkói, egy szlovén, két ukrán, egy albán, egy norvég, egy elefántcsontparti, egy francia, és két magyar játékos. A mérkőzés folyamán pedig pályára lépett egy grúz, egy amerikai, egy bosnyák, illetve egy magyar labdarúgó. 

A másik alakultnál így festett a kezdőcsapat, ami a nemzetiségeket illeti: négy horvát, egy szerb, egy román, egy észak-macedón, egy argentin, egy észt, illetve két magyar játékos. Csereként pedig beszállt egy albán, és egy bosnyák labdarúgó. 

Nos? Jöhet a megfejtés?

Bár sokan nem gondolnák, pláne, akik a témában laikusnak számítanak, de a magyar nemzeti bajnokságról, és annak két patinás klubjáról, a Ferencvárosról, illetve a Diósgyőrről van szó. 

Dacára a brutális mennyiségű közpénznek, továbbra sem a magyar bajnokság és az itthon kinevelt utánpótlás miatt fog fejlődni a magyar foci, ha egyáltalán fog...