5 hónappal ezelőtt mondta azt Orbán, hogy "két hét múlva érezzük majd a szigorítások hatását"

Tegye fel a kezét, aki érzett valamit!

Orbán Viktor majdnem pont 5 hónappal ezelőtt, november 11-én azt mondta, hogy két hét múlva érezzük majd a szigorítások hatását. Azoknak a szigorításoknak a hatását, melyek pont 5 hónapja élnek velünk, és azóta még tovább szigorodtak is. Igaz, a rendkívül hatékony kijárási tilalom már kitolódott 8-ról 10 órára. 

Éreznünk kellett volna a "hatásokat", de közben a halálos áldozatok száma lassan eléri a 25 ezret. Orbán Viktor szeptemberben azt is mondta, hogy 

a védekezés sikerét a halálesetek és a megmentett életek számában lehet mérni.

Magyarország Kormánya sikeres védekezésről beszél folymatosan. Vagyis, Orbán Viktor közel 25 ezer magyar halálát sikerként értékeli. Ahogy a védekezés hatékonyságát is, annak ellenére, hogy kb. 20-szor két hét telt el azóta, hogy két hét alatt éreznünk kellett volna a szigorítások eredményességét.

Kedd reggel az operatív törzs 272 elhunytról tett bejelentést. A harmadik hullámban, január 28-tól többen,  11782-en hunytak el, mint az őszi második hullámban, amely augusztus 20-tól 11589 áldozatot szedett. A tavaszi első hullámnak 609 áldozata volt.

Magyarország pedig továbbra is első a lakosságarányos halálozásban nemzetközi összehasonlításban.

Ez lenne a siker és az eredményesség.

És arra emlékszik még valaki, hogy Orbán Viktor szeptember 16-án kijelentette a Facebookon:

„Mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani.”

Tudja még valaki követni a hazugságok számát?