A Fidesz elintézte a kémbotrányt is: "Soros!"

Pedig "sajtóhírekkel nem foglalkoznak". De ha már mégis kell, akkor: "Soros".

A Magyar Nemzet "Magyar Nemzet" szerzővel közölt egy cikket, amiben magyarázatot adnak arra, hogy Orbán Viktor és orbánistái magyar újságírókat, ellenzéki politikusokat hallgattak le, illetve figyeltek meg a legsötétebb kommunista időket megszégyenítő módon. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas sorok következnek:

A magyar kormány lejáratására próbálnak felhasználni egy nemzetközi, több mint ötven országot érintő állítólagos megfigyelési ügyet a Soros-hálózat hazai szervezetei és a baloldali média. Állításuk szerint magyar újságírók, ellenzéki politikusok és üzletemberek telefonjait is lehallgatták az izraeli NSO cég Pegasus nevű szoftverével. A magyar kormányzati szervek cáfolták a törvénytelen megfigyelés vádját, a titkos­szolgálatok minden személy esetében mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően járnak el.

(...)

Furcsa módon a nemzetközi sajtótámadás minden fő- és mellékszereplője szorosan köthető Soros György magyar származású amerikai milliárdos nemzetközi hálózatához.

Valószínűleg eddig sem volt kérdés, hogy ki állhat a magyar kormány nemtelen "lejáratása" mögött (is), most azonban már még egyértelműbb.

Soros György. Kész. Ennyi. Instant win.