Origo: Karácsony Gergely miatt szerda reggel összeomlott a budapesti közlekedés

Mert hónapokig nem csinált semmit, amikor meg utána igen, akkor csak rosszat.

Szóval, az történt, hogy "vizes homok miatt" álltak le szerda reggel a körúti villamosok Budapesten. Jelentsen ez bármit is. A kormánymédiának azonban egyet biztosan jelent: Karácsony Gergely a hibás.

A szerda reggeli káosz létrejöttében óriási szerepe volt annak, hogy Karácsony vezetése alatt az elmúlt két évben számos olyan megalapozatlan közlekedésfejlesztési és felújítási projekt indult el Budapesten, amely megbénította az autós forgalmat és a tömegközlekedést. Az augusztusban tapasztalható dugók, valamint a szakmai szervezetek figyelmeztetése ellenére a főpolgármester nem tett érdemi lépéseket az elviselhetetlen állapotok felszámolásáért, így megjósolható volt, hogy az iskolakezdés miatt tovább romlik a helyzet 

- írja a mértékadó orbánánusz-izgató.

Ilyesmi Tarlós István idejében természetesen soha nem fordult elő. Amikor meg mégis, akkor is az elmúltnyolcév volt a felelős. 

Szerencsére, mikor 2019-ben a hónapok óta tartó budepesti kínlódás után újra a teljes vonalon közlekedhetett a 4-es és a 6-os villamos, Tarlós István elárulta, hogy miért lehetséges az, hogy a Combinók 2006-os forgalomba állása óta pusztán egyetlen év akadt, amikor nem volt felújítás. Azért, mert: Gyurcsány.

A főváros 2010 előtti vezetői a korábbi villamosokat úgy cserélték le a jóval nehezebb Combinókra, hogy „elfeledkeztek” a villamospályát és az alépítményt alkalmassá tenni a többletterhelésre - mondta Tarlós 2019 augusztusának végén.

Egy villamospálya rendbetétele pedig minimum 14 év. Vagy több.