Fideszes képviselő lehetett egy üllői iskolában lebukott pedofil tanár

Egyáltalán nem váratlan fordulat ismerve a kormánypártok "törvénytisztelő" közösségét.

Óriási botrány tartja lázban egy Pest megyei város lakóit, a közbeszéd tárgya pedig az, hogy az általános iskola egyik tanára – aki az önkormányzat egyik bizottságának is tagja – összeszűrte a levet az egyik diákjával. És ez nem is szimpla pletyka: az ügyben szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a rendőrség

- írta meg a Blikk.

A lap bár nem nevezte meg, hogy pontosan hol, arról beszámoltak, hogy korábban egy fővárosi két tannyelvű iskolában is dolgozott az elkövető és fideszes politikusként az egyik budapesti kerület képviselő-testületének tagja volt.

A képviselő-testület művelődési, kulturális és szociális bizottsága elnökeként többek között részt vett a kerületi díszpolgárrá avatásokról szóló döntésekben, a nemzetiségi önkormányzatok támogatásáról szóló döntésekben, a vallási felekezeteket, iskolákat, óvodákat érintő döntéshozatalban. 2019-ben is jelöltette magát a kerületben, de akkor már nem került a képviselő-testületbe – írták.

Az Alfahír azt is kiderítette, hogy a rendelkezésre álló információk alapján az üllői Árpád Fejedelem Általános Iskoláról lehet szó.

Az eljárással kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól a Blikk azt a tájékoztatást kapta, hogy az ügyben a nyomozás március 9-én jutott el odáig, hogy az 56 éves férfit a rendőrök előállították, szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsították.

Mint ismert, 2010-ben került kormányra a Fidesz, de 11 évig nem érezték feladatuknak a pedofília elleni küzdelmet, egészen addig, míg a Kaleta-ügy rájuk nem égett, s közben rá nem jöttek, hogy mindezt kiforgatva egy agymosó kampányt is fel lehet építeni, miszerint ők "megvédik a gyerekeinket".

A Polt Péter-féle ügyészségnek is köszönhető enyhe ítélet a Kaleta-ügyben hatalmas társadalmi felháborodást váltott ki az országban, a Jobbik nem véletlenül a Btk. szigorítását követelte. 

Sőt, a párt már öt évvel ezelőtt beadott pedofilokra vonatkozó szigorító javaslatokat, mondván az "iszonyatos aberráció nem egyeztethető össze pártszínezettel, hiszen a simulékony pszichopaták sok helyre befurakodhatnak, az viszont a mindenkori hatalom sara, hogy a legkeményebb megtorlásban részesülnek-e, vagy megússzák felháborító ejnye-bejnyével.”

Ne legyen kegyelem, egyetlen egy pedofilnak sem, a NER-hez közelállóknak sem

- jelentette ki tavaly nyáron Ander Balázs, a Jobbik alelnöke a parlamentben, akinek beszéde végén Kövér László azt nehezményezte, hogy „emelkedettebb”, „tisztességesebb” stílusban is beszélhetett volna Kaleta Gábor ügyéről.