Miért visszataszító a kunhegyesi fideszes vén kecske pajzán esküvője?

Sokak szerint a 60 évnyi korkülönbség miatt. Abban is van némi gyomormozgásra okot adó jelenség, de arra még egy elfogadó társadalom nyugodt szívvel mondhatná azt is, hogy "az ő dolguk". A fideszesek egyik kedvenc szava Szájer Józsi ereszfutama óta úgyis a "magánügy". De a gond nem a korkülönbségben csírázik igazán, hanem  Blikk által megvillantott backstory-ban.

"Szinte senki nem maradt otthon szombat délután, megtelt Kunhegyes főtere, nagy esemény volt készülőben. Kígyóztak a sorok a fagylaltozó előtt, de nem az édesség és még csak nem is a szép napos idő csalta ki az emberek otthonukból, hanem mindenki látni akarta az évszázad esküvőjét. A 78 éves Szabó András, fideszes polgármester feleségül vett nála 60 évvel fiatalabb, helybéli lányt"

- szól a Blikk tündérmeséje, ami erőteljes billentyűcsapkodásokat váltott ki országszerte a kommentszekciókban. A zsigeri indulatok két végpontra korlátozódtak: "most miért kell őket bántani, ha nekik ez így jó" kontra "fúj, de undorító ez a vén szatír, biztos csak a pénzről szól a buli".

Van azonban még itt valami, amit sokan figyelmen kívül hagytak, ellenben a magyar társadalomnak évtizedes nyomorúságai lelhetők fel benne: a rövid háttérsztori, amit a Blikk tényként közölt, tehát feltételezzük, hogy igaz.

"Az ara épp csak betöltötte 18. életévét, van egy egy 4 éves kisfia, a kunhegyesiek úgy tudják, egy harmincas éveiben járó férfitól, a lány 13 éves volt a gyermek a fogantatásakor. A boldogságot most mégsem az apa, hanem a nála több mint négyszer idősebb polgármester oldalán találta meg."

Akkor ezt most még egyszer: "13 éves volt a gyermek a fogantatásakor", "egy harmincas éveiben járó férfitól".

Hol van a gyermekvédelem? Hol vannak a pszichológusok? Hol vannak a lány szülei? Hol van a város 7500 felháborodott lakosa?

Ja, megvan: buliztak a lagzin, meg fagyit ettek. Mi a jó élet van veletek?! Milyen ország ez? Milyen elb.szott gyerekkor az, ahol egy 13 éves kislányt terherbe ejt egy 30 éves pedofil (ez nem mellékesen btk.), majd mikor hivatalosan (nem szellemileg) épp nagykorúvá válik, hozzámegy egy vénemberhez?

Ennek a 18 éves lánynak a tragédiájának a társadalmi szintű ignorálása az igazán visszataszító, nem 60 évnyi korkülönbség. De úgy tűnik, a fideszes "keresztény" kultúrkörbe ez belefér, csak az oviban ne legyen nemátalakító műtét...