A fideszes Századvég kikutatta, hogy a lakosság egyetért az extraprofit különadójával

Amit egy fideszes kutató kikutat, az ugye ezer százalék, hogy igaz.

A megkérdezettek 84 százaléka elvárja, hogy azok a vállalatok, amelyek háborús helyzetben extraprofitot realizálnak, segítsék a magyar embereket és járuljanak hozzá Magyarország védelmi költségeihez – derül ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A magyarok 79 százaléka támogatja, hogy a kormányzat különadót vessen ki azokra a vállalatokra, amelyek extraprofitra tettek szert, hogy az így keletkező bevételek segítségével hosszú távon is fenntarthatóvá váljon a rezsicsökkentés – ismertette a Századvég.

Kár, hogy azt nem kutatta ki a Századvég, hogy a multicégek majd vajon hogyan fogják ezt a kiesést áthárítani a magyar emberekre.

De ugyanmár, biztosan nem fogják, hiszen soha nem tettek még ilyet, ráadásul nekik nem is a profit a legfontosabb, csupán a magyar családok anyagi biztonsága. A bankok sem hárították át a bankadót az ügyfelekre. Nekik is fontosabb volt a szeretet.

Még várjuk, hogy ezt  Századvég legígéretesebb szakértője, Ifj. Lomnici Zoltán is megerősítse, de biztosak lehetünk benne, hogy ez mind így igaz.