Kubatov bosszúja

Kubatov bosszúja
Facebook/SZSZJN

Nem csak a fanatikus szurkolók, a Magyar Nemzet újságíróinak, fotósainak jelenléte sem kívánatos az FTC otthonában, a Groupama Arénában.

„A zöld-fehér klub első számú vezetője Kubatov Gábor, a nagyobbik kormánypárt alelnöke. A Fidesz számtalan bizonyítékát adta már, hogy ha egy médium kritikus éllel ír, kellemetlen kérdést tesz fel a párt vagy a kabinet tevékenységéről, azt nem tűri el” – írják az mno.hu-n.

A portál részletesen beszámol róla, hogy az utóbbi időben milyen esetekben akadályozták a munkájukat:

 - Akár mezeladásról, akár a Fradinál dolgozó biztonságiakról vagy éppen a fiatal játékosok után befolyó MLSZ-támogatásról kérdezték a klubot, mindig sablonválaszok érkeztek. Vagyis megköszönték az érdeklődést, de nem kívántak élni a tájékoztatás lehetőségével.

- Tavaly szeptemberben már fotós munkatársukat sem engedték be a Groupama Arénába. Akkreditációs szabályzatukra hivatkoztak, melynek negyedik pontja kimondja: a megfelelő időben érkezett kérelmeket is indoklás nélkül visszautasíthatják. Tehát, azért nem tudósíthattak a stadionból, mert csak.

- A múlt szombati Ferencváros–Videoton mérkőzésre ugyancsak próbáltak regisztrálni, de nem jártak sikerrel. Az elutasító levélben nem magyarázták meg, miért nemkívánatos a jelenlétük egy nyilvános mérkőzésen.

Az Magyar Nemzet korábban foglalkozott az ellentmondásos számokra alapozott, milliárdokból épülő népligeti Fradivárossal, a futballcsapat gyengélkedésével, és a kínos BL-kiesésével is.

„Szomorúan látjuk, hogy az ország legnépszerűbb klubja is olyan emberek irányítása alatt áll, akik az alapján döntik el, beengedik-e az újságírót a mérkőzésre, hogy az illető kritizálja-e a csapatot és a vezetőséget vagy sem” – írják.

Érdekesség, hogy Kubatov Gábor december végén, a szokásos évértékelőjében arról beszélt, hogy az újságírók (értsd: akik nem a fideszes lakájmédia munkatársai) „mindenben csak a hibát látják”, és elhallgatják a tényeket. Éppen ezért, nekik nincs is szükségük rájuk, saját kommunikációs csatornájuk van, külön újságuk, külön levelező rendszerük. Problémának nevezte azt is, hogy az újságírók olyanon lovagolnak, hogy hány néző van a meccseken. Annak azért örült, hogy a „Nemzeti Sport magyar tulajdonba került”.

Apropó nézőszám, és Nemzeti Sport: tegnap azt írták, hogy Újpesten telt házra számítanak a hétvégi derbin. Szombaton ugyanis 18 órától a Szusza Ferenc Stadionban mérkőzik meg egymással az Újpest és a Ferencváros. Noha tudjuk, hogy Kubatov Gábor számára irrelevánsak egy futballmeccsen a nézőszámok, de a http://meccsjegy.mlsz.hu/hun/Event/57001562/Ujpest-FC---Ferencvarosi-TC oldalon az látható, hogy még közel 5 ezer jegy vár gazdára. Az ráadásul biztos, hogy a zöld-fehér fanatikusok nem lesznek ott a Megyeri úton a régóta tartó szurkolói bojkott miatt.