A fideszes Patrióta Európa Mozgalom inkább Antiszemita Oroszbarát Fiókpártnak tűnik - képriport

A fideszes Patrióta Európa Mozgalom inkább Antiszemita Oroszbarát Fiókpártnak tűnik - képriport

Egy fideszes mozgalom Facebook-oldalára bukkantunk, és meglepődve szembesültünk a kormányzati agymosás részeredményeivel. Nos, a diagnózis: lappangó antiszemitizmus, tapintható Putyin-imádat és persze rosszindulatú, burjánzó álhírek.

A legnagyobb közösségi oldalon jött velünk szembe egy első látásra is szélsőségesen kormánypárti mozgalom oldala. A honlapjukra látogatva, a 2012-ben Budapesten életre hívott Patrióta Európa Mozgalom alapító okiratából megtudhatjuk, hogy Mészáros László (?) a „világhírű” Magyar Polgári Együttműködés Egyesület képviseletében, valamint Dr. Csizmadia László a „csatlakozott négyszáz civilszervezetet képviselő” CÖF és a Civil Egyeztető Tanács elnökségei nevében hozták létre a mozgalmat. A Facebook-oldalon látottak alapján a pártállásukat és céljaikat tekintve nem voltak kétségeink, azonban ezt az idézett dokumentum is megerősíti számunkra, mint írják: „Töretlenül támogatjuk lehetetlen helyzetbe taszított országunk állami vezetőit, és nem hagyjuk, hogy álságos, sokszor hazug állításokkal vádolják őket s rajtuk keresztül azt a több milliónyi magyar választópolgárt, amely demokratikus úton juttatta őket a hatalomba.” Azon meg sem lepődünk, hogy a mozgalom honlapján az alapító okiratra kattintva elsőként orosz nyelven lehet átböngészni a dokumentumot. A PEM Facebook-oldalán, a többi kormánypárti propaganda-oldalhoz hasonlóan, találkoztunk igazán szembeötlően a feltétel nélküli Orbán-imádattal, egy kis Putyin-párti orosz álhírgyárral fűszerezve, megspékelve némi bujtatott antiszemitizmussal és persze migránsozással minden mennyiségben.

Orbán megmondja a tutit:

Persze azért vannak olyan birodalmak, amelyek kivételek :D

Ferenc pápa - a jelek szerint - nem annyira szerethető, mint Putyin. Eleinte azt hittük, hogy ez egy konzervatív keresztény kör, de az alábbi bejegyzés alapján feltételezhetően tévedtünk:

Természetesen a sorosozás kötelező, de nem maradhat el a migránsokkal történő félelemmel manipuláló riogatás sem:

Egy-két hiba is becsúszik. Szegénykék biztosan nem olyan régóta fideszesek, hogy ismerjék Orbán életrajzát és az abban felsorolt polgári foglalkozásait, hiszen akkor biztosan tudnák, hogy az alábbi kép egy nagyon komoly lábon lövés :D

Persze, azért néha azért írnak igazat is:

Vona Gábort nem igazán szeretik, majdhogynem többet foglalkoznak vele, mint Orbánnal:

Kell egy kis motiváció:

Ez a kalapos, "szimpatikus fiatalember"  a Patrióta Európa Mozgalom alapítója és vezetője, kicsit amolyan Kerényi-klón :D

A Patrióta Európa Mozgalom egyik „stratégiai partnerének” a MOVIR (legyen az bármi is) nevű valaminek az oldalán találtuk egy odetévedt Facebook-felhasználó értékelését, nos valahogy ez az értékelés - véleményünk szerint - tökéletesen illik a Patrióta Európa Mozgalom FB-oldalára is: "Orbán gyűlöletét tükröző, a tolvaj Fideszt kiszolgáló oldal, tele rosszindulatú mű-magyarkodó volt komcsival és zombivá butított vénasszonnyal".

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!