Mi lenne, ha Schiffer András lenne a köztársasági elnök?

Mi lenne, ha Schiffer András lenne a köztársasági elnök?

Van egy ember a magyar politikai életben, aki jogi végzettséggel rendelkezik, aki az igazságot képes akár a saját meggyőződése elé helyezni, ráadásul minden egyes megnyilvánulása emberi, elegáns és intelligens.

Schiffer András 2016-ban lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról, azóta ügyvédként tevékenykedik, ám a politikai élettől nem távolodott el, hiszen az LMP hátországának kiépítésében vállalt szerepet. A közéleti eseményekkel kapcsolatban rendszeresen hívják a televíziós műsorokba, illetve megnyilvánul Facebook-oldalán is.

Többször bebizonyította, hogy képes a saját elveit és nézeteit félretenni, mert a kíváncsiság és az igazság keresése hajtja. Jobb- és baloldaltól függetlenül, ügyek mentén képes politizálni. A Jobbik nézeteiben távol áll tőle, mégis ki tudta mondani, hogy ha az ügynöklisták nyilvánossá tételének szükségességében egyet tudnak érteni, akkor ebben az ügyben együtt kell működniük. A párt béruniós kezdeményezését is aláírta, mert egyetértett azzal, hogy a magyar béreket közelíteni kell az uniós átlaghoz. Ugyanakkor annyira hisz a szólásszabadságban, hogy ha úgy érzi, Szanyi Tibort megsértették e jogában, akkor ellátja a képviseletét az ellene zajló perben. Leül vitázni a tőle elvekben fényévekre álló Novák Előddel, és bár szereti a focit, mégsem támogatná azt a kórházakkal és oktatási intézményekkel szemben. Az önkényuralommal szemben a demokráciáért harcol és megveti a diktatúrát.

Boldogan élnék egy olyan országban, ahol ő védi az államszervezet demokratikus működését és ő fejezi ki a nemzet egységét. Mert ha valaki, akkor ő képes erre. Egyaránt tudja a hazánkban élő nációkat és a határainkon túl élő magyarokat képviselni. Nem tudom, vállalna-e ilyen megbizatást. Annak idején Schiffer András vezette a Sólyom László köztársasági elnökké választását célzó kampányt, tehát talán nem áll tőle távol az ilyesmi.

Az igazságban hisz, azt keresi és képviseli. Neki a jog és a igazságosság nemcsak duma. Jobb- és baloldali kormányokkal egyaránt együtt tudna működni, akárhogyan is hozza a sors, mert bár alapított pártot, mégsem pártkatona. Én őszintén hiszek benne.