A kormánymédiánál már csak piásan lehet kibírni – Marsi Anikó is kortyingatott adás előtt?

Egy országon söpört végig Bencze Péter köztévés berúgásának híre, majd Demcsák Zsuzsa libbent az alkohol hullámain olyan szellemi szintekre, amit még a TV2 nevű propagandagyártás orákulumaként funkcionáló kormányszócsőtől vihetett magával az ATV-hez. Nem túl jelentőségteljes személyiségek, de a közgondolkodást puhára szántó éterben azért mégiscsak említésre méltók voltak a produkcióik. Hétfő este Marsi Anikó állt olyan fejjel a kamerák elé, mintha a jászkarajenői késdobáló mocskos padlójáról mászott volna be a stúdióba, és ez komolyan elültette bennünk annak a gondolatnak a csíráját, miszerint az Orbánánusz-izgató médiumokból áradó szarvihart csak piával a kézben tudják elviselni az alkalmazottak.

Szóval köztévé vagy TV2, tulajdonképpen mindegy, mindhárom prominens (hahaha) tévés személyiség magáévá tehette Andy Vajna csatornájának szlogenjét: „Szenvedélyünk a szórakoztatás”. És tényleg. Jelenleg a kamerák előtt a fejét fel-fel dugó Mr. Alkohol nevű káros szenvedély az egyetlen, ami némi szórakozást nyújthat a nagyérdeműnek a Fidesz által bekebelezett médiumoknál.

Bencze Péter Bajai Halfőző Fesztiválról szóló mutatványa alighanem az első hiteles tudósítása volt a köztévének. Azt is lekeverték. Az adófizetők forintjaiból fenntartott M1-en nem sűrűn alkalmazott módszer a gonzó (értsd: tudósítás kotta részegen), így hamar végig söpört a magyar médián az unortodox riport. Ennek egyik legfőbb oka, hogy végre volt itt egy olyan tartalom, ami megnézésre érdemessé vált.

Demcsák szereplése – bár már nem a TV2-nél követte el – már csak azért is válhatott médiatörténeti kuriózummá, mert általa létrejött egy olyan, kettő főből álló studióbeszélgetés, amiben nem Szanyi Tibor volt a bekarmolt fél.

És most, mikor már kezdtük úgy érezni, hogy az a bizonyos szenvedély ki fog hunyni, Marsi Anikó jött, látni próbált, és újra fellobbantotta a tüzet. A TV2 "bármilyengyomorforgatótartalmatleközlökpillarebbentésnélkül" "híradósa" októberben azt nyilatkozta, hogy "semmit nem bánt meg". A hétfő estét lehet, de nem biztos. Íme a produkció, amivel végre ő is szórakoztathatott.