Tragikomédia: A Fidesz a hitelesség régóta mikroszkopikus méretűre zsugorított csíráját is kivégezte

Történt - az, ami a jelen fényes és örömteli Magyarországában sűrűn megtörténik -, hogy egy helyi propagandaakciócsoport, jelen esetben a kaposvári kirendeltségű, szerette volna a napi betevőt és egy kicsit többet biztosítva az egekig magasztalni a fideszes családtámogatási rendszer frenetikus életminőség-javító mozzanatait. Gondolhatták, hogy a művelet jól sikerült, de ahogy az szintén oly sokszor előfordul az éterben már-már kontroll nélkül repkedő habonyi lózungok forgatagában, megint porszem szállt az ocsmánysággenerátorba.

„Növekvő adókedvezmények, ingyenes gyermekétkeztetés, támogatott vizsgadíjak. A családtámogatási rendszer bővülése sokaknak könnyíti meg az életét. Januártól tovább bővült a családtámogatási rendszer. Egyebek mellett nőttek az adókedvezmények és egyre többen veszik igénybe a CSOK-ot is. Ezeknek az intézkedéseknek is köszönhető, hogy a gyermekválallási kedv is egyre nagyobb Magyarországon – számolt be a Szabad Né…ööö, bocsánat! Számolt be a Kapospont fluffercikke/flufferriportja Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselőjének sajtótájékoztatójáról.

Majd a médiamunkások egy Magyar Filmszemle különdíjat érdemlő alkotást is közzétettek ezzel kapcsolatban. Csodálatos, hiszen egy magyar családfőnek a külvilág számára ismeretlen nehézségeibe bepillantást nyerve világosodhatunk meg, hogy mekkora segítség a munkás hétköznapok szürke tengerében az ingyenes tankönyv vagy az étkezési díjak támogatása. Mindez egy háromgyermekes családnál jelentős kiadás lenne, de szerencsére van a Fidesz, és az ő támogatásuk, és így nem az. A főszereplő Gáspár András ráadásul rögtön képes volt mindezt európai statisztikákkal is alátámasztani.

És a nem kétagysejtű állampolgár itt gondolkodik el. Ahogy megtette ezt az Index, aki észrevette, hogy András nem egy hálás családapa, aki a jólét miatt áldja Viktor nevét, hanem a Fidesz kaposvári szervezetének az alelnöke, aki ezért (is) kapja a fizetését. Ciki. De mondhatnánk azt is, hogy a hitelesség régóta mikroszkopikus méretűre zsugorított csírájának brutális összezúzása.

Amúgy ennek kapcsán eszünkbe juthat, a Fidesz régebbi, szintén általunk fizetett plakátkampánya is. Nevezetesen a 2015-ös reformkor felvirágoztatott Magyarországában a hirdetőoszlopokon mosolygó nyugdíjasok. A kedves arcú öregúr például, aki rendkívül örült annak, hogy „újra nő a minimálbér”, korábban az Oktatási Minisztériumban dolgozott főtanácsosként. A minimálbérből tengődést valószínűleg nem annyira érezhette át. Talán annak örült.

A felesége is vidulhatott, hiszen ő „sokat spórolt a rezsicsökkentéssel”. Mellesleg lelkes Fidesz-aktivista, aki megjárta a Békemeneteket, és még közös fotója is van Bayer Zsolttal. Ez már önmagában ok a boldogságra.

Úgy tűnik, Orbánék működőképesnek látják a Magyarországra importált Észak-Koreát - tekintve, hogy támogatókat már nem tudnak begyűjteni az utcáról -, de azért nem árt, ha Habony Árpi időnként felírja a kötelezően alkalmazandó kommunikációs segédanyagok margójára, hogy nem mindenki annyira sötét ebben az országban, mint a másfél millió Fidesz-szavazó.