1 ember olvas Origót - A kutyát sem érdekli

Érdekes módszertannal készített felmérés eredményét közölte az újabb felmondásokkal sújtott Origó. Bár kutatásuk tárgya, a Hír Tv nem válaszolt nézettségi adataikat firtató kérdéseikre, a portálnál nem estek kétségbe, addig agyaltak, számoltak, becsültek, vélelmeztek, míg végül kidobta a gép a megfellebbezhetetlen eredményt: Óriási bukás Kálmán Olga műsora.

Mivel a jelek szerint ilyen módszerek alapján is lehet nézettséget mérni, és számunkra egyáltalán nem presztízskérdés a jótól tanulni, kiszámoltuk az Origó olvasottságát.

Kiterjedt családi körömben, feleséget, szülőket, anyóst, apóst, sógornőt, unokatesókat, azok házastársait is beleszámítva egy ember olvas Origót. Ő is akkor, amikor éppen nem áll kezelés alatt. A falunk kocsmájában végzett reprezentatív kutatásom szerint viszont már ennyien se. Sőt, 47 százalékukat egyáltalán az sem érdekli, mi van benne az internetben.

A falu legnagyobb gazdálkodójának, Fuszulykás Terka néninek 12 tehene van, de még ők sem akkora marhák, hogy az egykor szebb napokat látott portállal elapasszák a drága tejüket. Jelenleg hat sertése röfög az ólban, ők is vígan elvannak Origó nélkül, nem kell nekik külön dagonya.

Mindkét szomszédunkat megkérdeztem, de ők is határozottan állították, nem olvasnak Origót.

Hogy a kutatásunk teljes legyen, meginterjúvoltam a kutyánkat is. Őt sem érdekli.

Ha valaki esetleg egy nem Origó-módszer alapján készített felmérésre is kíváncsi, annak érdemes elidőzni kicsit az Endi Dzsí Vajna-féle Tv2 szárnyalásán.