A mi pénzünkből működő köztévé megint nagyot ment: most egy német viccoldal álhírével hülyítik az arra fogékonyakat

A magyar adóforintokból működő M1 híradóit mélyen szintalattinak nevezni tulajdonképpen dicséretnek számít. A hírközlésnek aposztrofált valamire ugyanis a magyar nyelvben már régóta nincsenek megfelelő kifejezések. Most épp egy német viccoldal Hírcsárda-szerű kamuhírét sikerült tényként közölniük.

Nem tudni, hogy szimplán az egydimenziós szervilis gondolkodás váltja ki a hozzá nem értő agyhalott hírszerkesztési gyakorlatot a köztévénél, vagy az ott dolgozó médiamunkásokat már ennyire nem érdekli, mivel hülyítik a kétbites szavazókat.

Szóval, a 444 szúrta ki, hogy tegnap 17 órakor lement egy pár perces riport arról, hogy verekedés volt két drezdai befogadóállomáson, és a migránsokkal kelő-fekvő, álmodó, Fidesz-szerelmeseknek sikerült egy német vicclap álhírét beemelni a riportjukba.

A Noktara viccesnek szánt írása arról szól, hogy a településen tartózkodó migránsok petíciót nyújtottak be Essen (németül "enni") városvezetésének, hogy a muszlim vallási ünnep, a ramadán idejére a fontos gazdasági központ nevét változtassák Fastenre (németül "böjtölni").

Egy jó M1-es médiacsicska pedig mit tesz ilyen esetben? Megragadja a rémhírterjesztés lehetőségét, és tényként továbbközli az információt. Még akkor is, ha az akkora marhaság, hogy olyat maximum csak Németh Szilárd és Kásler Miklós együtt tudnának kitalálni.