Megtaláltuk Magyarország legszebb hoteljét!

A Balaton-felvidék magyar tengerre néző lankáinak egyik mesés teraszán épült fel egy-két éve Balatonfüred különleges hangulatú boutique hotelje, a Villa Vitae. A medencéből kikönyökölve a Balaton és a Tihanyi-félsziget látványa terül elénk. A hotel étterme különleges ételeket, finomságokat kínál és természetesen a borlap is illeszkedik a balatoni asztalok menüjéhez. De, ha semmi más nem lenne, csak a kilátás, akkor is nehéz lenne versenyezni Magyarország új ékszerdobozával.

A gyönyörű teret kerítésként körbeölelő, ízlésesen megtervezett és szépen kivitelezett épületek nem veszik el a horizontot, az intimitás megteremtésével is csorbítatlan maradt a panoráma. A sokak által provance-i hangulatúnak nevezett birtokon egy medencével, illetve jakuzzival felturbózott páratlan adottságokkal bíró terasz adja a bázist, azonban egy szinttel alatta szépen gondozott kert és egy kisebb tavacska, valamint vízesés varázsolja meghitté az alsóbb részeket. A stílusosan berendezett hotel exkluzív szolgáltatásokat, mint például 3D-s filmnézés lehetőségét adja a szálloda mozitermében, wellness és masszázs kényeztetéseket és még számos programlehetőséget kínál a vendégei számára, azonban a Villát valójában a fekvése teszi igazán különlegessé.

Érdemes egyszer kikönyökölni a medence szélére, beleillatozni a finom levendulás levegőbe, belekortyolni egy jó balatoni rizlingbe és megállítva az időt, felidézni magunkban Gárdonyi Géza gyönyörű versének sorait a Balatonról:

Csakhogy újra látlak, égnek ezüst tükre,

égnek ezüst tükre, szép csöndes Balaton!

Arcát a hold benned elmélázva nézi,

s csillagos fátyolát átvonja Tihanyon.

 

Leülök egy kőre s elmerengek hosszan

az éjjeli csendben az alvó fa alatt.

Nem is vagyok tán itt, csupán csak álmodom:

Balatont álmodom s melléje magamat.

A szoba teraszáról

A birtok

A villa

A terasz

Reggeli

Szoba enteriőr

Az étterem

A