Te el tudnád képzelni, hogy Németh Szilárd ellop kétmilliárd forintnyi közpénzt? Ő nem!

Végre megtudtuk Németh Szilárd titkát: „dolgozik”! Ezen felül kiderült róla az is, hogy szerinte könyvelőnek kellene lennie ahhoz, hogy tudja, mennyi pénzből kampányolt, továbbá elárulta, hogy nem lophatna el kétmilliárdnyi közpénzt és amúgy példaképnek tekinti Orbán Viktort.

Németh Szilárddal, egyik kedvenc államtitkárunkkal a Népszava készített interjút, melynek számos eszmefuttatását már most célszerű egy fekete dobozban eltárolni, hogy korunk egyik legnagyobb gondolkodójának mondatai biztos helyen őrződjenek meg az utókor számára.

Egy részét muszáj szóról szóra idéznünk, annyira briliáns:

- Hihetetlennek tűnik, hogy a beszámolója szerint ön nulla forintból kampányolt Csepelen.

- Azt az egymillió forint közpénzt, amely minden jelöltnek rendelkezésére állt, én nem használtam fel

- Akkor miből szervezett kampányeseményeket, miből került ki rengeteg Németh Szilárd-plakát a választókörzetben?

- Nem volt sok plakátom. Az Állami Számvevőszék felé, a törvények előírásainak megfelelően, az utolsó fillérig elszámoltunk.

- Mondjon konkrét összeget.

- Nem tudok, nem vagyok könyvelő.

- Ha a Fideszben valaki nem nyer egyéniben, akkor könnyen megrekedhet a karrierje. Ön viszont az egyik fontosabb megbízást kapja a másik után. Mi a titka?

- Dolgozom.

- Különleges kapcsolata van Orbán Viktorral?

- Nagyon tisztelem a miniszterelnököt, a jelleméért, eszéért, kitartásáért, elszántságáért és bátorságáért. Igazi politikusi példakép

Ezen felül kiderült, hogy Szél Bernadettet továbbra is nemzetbiztonsági kockázatnak tartja, mert ugye ő Soros megbízásából ül a parlementben. Apropó Soros György! Soros György természetesen minden egyes garast, amivel az alapítványai rendelkeznek, ellenőriz és a migránsokra fordítja, ugyanakkor például a Németh Szilárd lakására bejegyzett alapítvány gazdálkodásához Szilárdnak semmi köze.

„Az alapítvány minden törvényes feltételt, előírást betartva, az én legcsekélyebb befolyásom nélkül használja fel a forrásokat az építkezésre. (…) El tudják képzelni, hogy volt polgármesterként, országgyűlési képviselőként, a nemzetbiztonsági bizottság alelnökeként lenyúlhattam volna kétmilliárdnyi közpénzt? Az állam különböző szervei – nagyon helyesen – több szinten felügyelnek. Persze a lopást direktben egyetlen ellenzéki politikus és az őket kiszolgáló sajtójuk sem merte állítani, de folyamatosan azt érzékeltették, s mint tényről hazudoztak össze-vissza.”

Neeem, kedves Szilárd, soha, de tényleg soha nem tudnánk elképzelni, hogy közpénzek fideszes politikusoknál landoljanak. Ez tényleg aljas rágalom lenne!