Napi humor: A Fidesz úgy véli, jelentős nemzetközi tekintélyük van

Zsenialitását ezúttal Dömötör Csaba villantotta meg a Magyar Idők hasábjain.

By the way, nemzetközi tekintély:

Szóval, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára fideszes politikushoz méltó interjút adott a Magyar Időknek. És ebben annyira hiteles, igaz és értelmes mondatok hangzottak el, hogy nem próbáljuk meg összefoglalni, csupán feljebb állítjuk a fényerőt a képernyőn, és átadjuk a szót Csabának, aki megerősítette többek között azt is, hogy a magyar kormánynak igen jelentős nemzetközi tekintélye van:

Három ilyen arányú győzelemnek súlya van, a magyar álláspontot ilyen társadalmi támogatottság mellett nem lehet lesöpörni. Ennek köszönhető, hogy hiába sorakoztak fel velünk szemben jelentős erők például a migráció kérdésé­ben, mégsem tudták keresztülvinni a betelepítési kvótatervet. A kormánynak erős felhatalmazása van, és ez nem csupán a választási eredmények következménye. A kabinet ugyanis a választások között is kikéri a magyarok véleményét a stratégiai jelentőségű kérdésekben, mindenekelőtt a nemzeti konzultációk segítségével. A legtöbb ­uniós országban nincsenek ilyen konzultációk. Pedig ha Brüsszel is kezdeményezne ilyet, akkor könnyen kiderülne, hogy teljesen szembemegy az európai emberek többségi akaratával. A bevándorláspolitikában mindenképp ez a helyzet.

És hogy a mi az álláspontja azzal kapcsolatban, hogy a Stop, Soros! törvénycsomag miatt kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság? Ez:

Több hét áll rendelkezésünkre a válasz megküldéséhez, tanulmányozni fogjuk a jogi érveket, de a brüsszeli eljárás elsősorban politikai jellegű, meg akarnak törni minket. A Stop, Soros! célja ugyanis az, hogy fel tudjunk lépni azon szervezetek ellen, amelyek támogatják és szervezik a bevándorlást. Különböző okokból, de ezt sokan nem szeretnék.

Ez ráadásul nem minden. A végére hagytam a kedvencemet, mint egy finom falatot, amit az ember sokáig a tányér szélén őrizget. Csabink megválaszolta azt is, hogy milyen prioritásokat fogalmaztak meg a jövő évi büdzsében:

Az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kap a biztonság. Ez egyszerre jelent anyagi és fizikai biztonságot. Az anyagi oldalt célozza az általános tartalékkeret megnövelése 50 százalékkal; ami a fizikait illeti, a közbiztonsággal, védelemmel kapcsolatos célokra több mint százmilliárd forinttal többet fordíthat az ország. A honvédelemre jövőre 85 milliárd forinttal több pénz jut, de nagyobb összeget szánunk határvédelemre, és folytatódik a rendvédelmi dolgozók béremelése is.

(...)

Több pénz jut majd az oktatásra. De több jut minden kiemelt területre is. Az egészségügy és a védelmi kiadások terén több mint 100 milliárd forintos a többlet. Az önkormányzati kiadások esetében még nagyobb. Több jut környezetvédelemre és kultúrára is. Családtámogatásokra már 2000 milliárdot fogunk költeni. 

Ó, hát akkor a jövőnk miatt itt aggódni nagy balgaság lenne!