Nem akart diákokat küldeni az iskola az állami ünnepségre, kaptak egy fideszes igazgatót

Persze ne feltételezzük, hogy ezért, hiszen tudjuk: kormányunkról ordít a szakmaiság, ha az oktatásról van szó, ráadásul tele vannak kereszténydemokrata jó szándékkal (is).

A váci Madách Imre Gimnáziumot eddig vezető Horváth Edit - hiába támogatta a tantestület, az alkalmazottak, a szülők és a diákok - elbukott a mostani igazgatói pályázaton. Az új igazgató - akárcsak Debrecenben - egy helyi fideszes képviselő lett - számolt be róla a 444.

A portál emlékeztet: az intézmény anno nem küldött a 2015-ös állami március 15-i ünnepségre 10 diákot, sőt levelet is írtak az iskola tanárai, hogy „nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye”. 

A most kinevezett Steidl Levente ugyan a Madách Imre Gimnáziumba járt diákként, de ott nem tanított soha, sőt 2010 óta egyáltalán nem tanít sehol. Az elmúlt 8 évben a váci közterület felügyelet vezetője volt, a Városfejlesztő Kft. társasházkezelő részlegét vezette, illetve több ház közös képviselője volt. Négy éve pedig fideszes képviselő az önkormányzatban. 

Most már igazgató, és nem kétség, hogy az iskola diákjai a jövőben mennek majd a Forradalmi Ifjúsági Nap... ööö elnézést, a március 15-i állami ünnepségekre, ha kell.