Az amúgy megvan, hogy a Fidesszel együtt mondott nemet az Európai Ügyészségre a Jobbikból távozó brigád?

Mint ismert, kedden leszavazták a kormánypárti képviselők, hogy tárgysorozatba vegye az Országgyűlés az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló jobbikos javaslatot. Ebben nincs is semmi meglepő a mutyikat takargató Fidesz-KDNP részértől, ugyanakkor érdekes, hogy nemmel szavaztak a Jobbikból távozó politikusok is. A kormánypártok döntését támogatta Dúró Dóra, Apáti István, Volner János és Fülöp Erik is.

Talán ők is szuverenitási problémákra hivatkoznának, bár a gondolkodó lények tudják, hogy az Európai Ügyészség hatásköre mindössze az EU-s források felhasználásának vizsgálatára korlátozódna.

Persze a Fidesz számára ez is komoly gondot jelentene, de vajon mi lehet a helyzet a Toroczkai-féle branccsal szimpatizáló ex-jobbikos képviselőkkel? Nekik mi okuk van az állítólag mélyen megvetett kormánypártokkal együtt szavazni?

A törvényjavaslatot egyébként a jobbikos Gyöngyösi Márton, Bana Tibor és Dr. Staudt Gábor adta be

"Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás szükségességéről" címmel. 

Ebben az Országgyűlés kimondta volna, hogy "egyetért azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészség létrehozására irányuló megerősített együttműködéshez." Illetve felkérte volna a kormányt, hogy "november 15-ig terjesszen elő olyan törvényjavaslatot, amely tartalmazza a megerősített együttműködéshez való csatlakozáshoz szükséges jogszabály-módosításokat."

53 országgyűlési képviselő támogatta, míg 115 nem, utóbbiak között volt Dúró Dóra, Apáti István, Volner János és Fülöp Erik is. 

További "érdekesség", hogy másnap az említett képviselők egy propagandaszöveget kezdtek el terjeszteni a Facebookon az alábbi szöveggel:

Ha Romániának sikerült megőriznie szuverenitását, mi miért fordulnánk az Európai Unióhoz? – Korrupcióellenes Ügyészséget Magyarországra!” 

Nem ismerős ez valahonnan?