De tényleg, miért ebédelhet olcsóbban a miniszterelnök, mint a magyar átlag? Te mennyiért ebédelsz?

A 4 milliárdos dolgozószobában mondjuk lehet, hogy tényleg puritánnak számít bármely magyar étterem főztje.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Gundel kapott megbízást a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzájának üzemeltetésére.

Az információt az étterem kommunikációs igazgatója, Angelus Barbara is megerősítette, ahogy azt is, hogy tenderen nyerték el a megbízást. A szolgáltatás ellenértékéről és más részletekről viszont nem kívánt nyilatkozni. Pedig mi nagyon kíváncsiak lennénk a részletekre. Hogyan, milyen bérleti díj és üzemeltetési költség mellett lehet például kigazdálkodni a fővárosi menzákhoz képest meglehetősen visszafogott árakat. 

De igaz is, megérdemli a miniszterelnök úr, megdolgozott érte, meg hát nem is foglalkozik pénzügyekkel. Mi, a pórnép, az egyszerű sorosbérencek pedig csak irigykedünk és mindenbe belekötünk. Ezúton is elnézést kérünk, Isten áldja meg a jóságos Viktort az étellel együtt, amit a szájához emel! Tudjuk mi, hogy a Gundel részéről merő altruizmus, hogy a termetes pocak, a köztudottan puritán Orbán csekély megtakarításából is jól lakhasson, vele együtt pedig rendkívül alacsony áron etetik Orbán szintén nagyon puritán kollégáit és a "kolostorba" érkező, még puritánabb honatyákat is.

A HVG tegnapi cikkére gyorsan reagált Orbán Viktor egyik kommunikációért felelős embere, Kaminski Fanny (Habony Árpád exfelesége), akitől két friss fotót is kaptak annak alátámasztására, hogy bár valóban a luxusétterem főz rájuk a felújított új helyen, a Miniszterelnökség menzája is csak egy sima menza, hagyományos ételekkel és szolid árakkal.

Fotó: Miniszterelnökség

Mondhatnánk úgy is, hogy Orbán és köre annyira puritán, hogy míg mások félhavi fizetésért ehetnek a Gundelben, addig a kormánytagok büszkén zabálják fillérekért az adófizetők pénzén felújított "rezidencián" szintén a Gundel főztjét. Derék. Apropó, Te mennyiért ebédelsz?