Na, csak hogy ezt is tisztázzuk újra: Semjén szerint a Fidesz-KDNP az Európai Unió legsikeresebb politikai konstrukciója

Bár ezt mintegy másfél évvel ezelőtt is közölte velünk Semjén Zsolti, most megismételte, hiszen ez a tézis bármikor is aktuális.

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) pártszövetsége nemcsak a magyar történelem, hanem az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a párt évadnyitó rendezvényén csütörtökön.

Nem is akárhol volt ez a rendezvény: A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalka művelődési házának színháztermében, ahol több száz résztvevő előtt mondta azt, hogy

az EU történetében példátlan, hogy egy politikai erő több mint egy évtizeden keresztül az abszolút többség fölött tud parlamenti választásokat nyerni.

És hogy megállapíthassuk, hogy Semjén Zsolti nem bajlódik sokat új gondolatok feltárásával, emlékezzünk meg 2017.09.21-ről, mikor is Zsolti a következőt jelentette ki egy váci fórumon:

A Fidesz-KDNP pártszövetség a magyar történelem legsikeresebb politikai konstrukciója, amit az is mutat, hogy több mint tíz éve rendelkeznek az abszolút többség feletti támogatottsággal.

Járt utat ne cserélj járatlanra, szokták mondani ugyebár. Meg hát, ha valami egyszer örök érvényű igazság, akkor az örök érvényű igazság...

Mintegy másfél éve egyébként ezt írtuk Zsolti remekbe szabott kijelentéséről:

Ezt nyilvánvalóan a Föld lakosságának döntő többsége így gondolja, egy dolog azért eszünkbe jutott ennek kapcsán. A mélyenszántó elemzésből kimaradt, hogy bizony a KDNP-nél sikeresebb, egyedülállóbb, és meghatározóbb politikai formáció még nem volt a világtörténelemben. Ezt könnyen bizonyíthatnák egyszer úgy, hogy önállóan mérettetnék meg magukat egy országgyűlési választáson. De kár, hogy túl szerények, puritánok, keresztények és konzervatívak ahhoz, hogy ezt megtegyék!