Oktatási reformot! - A diákok újabb tüntetéssel üzennek Orbánnak (+ videó)

Április 26-án ismét a Kossuth térre mennek, a korábbi követeléseiket is beolvassák, a kötelező nyelvvizsga-bizonyítvány 2020-as bevezetésének tervére is reagálnak, és a súlyos problémák minél előbbi megoldását sürgetik.

A korábban megfogalmazott 12 pont továbbra is aktuális, emellett viszont immár a kötelező nyelvvizsga ellen is felemelik a hangjukat, amely 2020-tól feltétele annak, hogy valaki bejuthasson majd a felsőoktatásba. A cél, az - oktatási rendszer kiszámíthatóvá tétele mellett -, hogy a felvételihez kötelező nyelvvizsga-megszerzést halasszák el mindaddig, amíg az ország minden iskolájában elérhetővé nem teszik a minőségi nyelvoktatást.

- mondta Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament aktivistája.

Az oktatási rendszer megreformálását sürgetik, és továbbra is döntéshozókkal szeretnének párbeszédet folytatni. Más kérdés, hogy valószínűleg ebbéli törekvéseiket a - korábbiakhoz hasonlóan - semmibe veszi majd a kormány. Orbánék érdekeit ugyanis nem az oktatás rendbetétele, hanem a megvezethető tömegek kinevelése, a gondolkodó fiatalok külföldre űzése szolgálja.

Van-e olyan ember ma Magyarországon, aki szerint az helyes, hogy egy nyelvvizsgapapír miatt már 18 évesen kettétörhetik valaki életét? -tette fel a kérdést a héten Vona Gábor, aki változást sürgető diákokkal beszélgetett.

A demonstrációhoz ide kattintva tudsz csatlakozni.