A fideszes Frankával próbálnak erősíteni Toroczkaiék

A hazai politikai történések időről időre olvasóinkat is megihletik. A karlendítő Toroczkai és a Jobbikból kipateroltak által fémjelzett Mi Hazánk és a Fidesz összefonódása rendre témát szolgáltat. Ezúttal egy fideszes polgármester feltűnése késztetett arra valakit, hogy szerkesztőségünk "postaládájába" küldje írását. Mi pedig változtatás nélkül le is közöljük azt.

Franka Tibor kerepesi polgármester a Mi Hazánk majálisi rendezvényén lépett fel. Az egykori újságíróról évek óta keringtek a hírek, hogy független polgármesterből Fidesz-támogató politikus lett. Kerepes városában több botrányos ügy is köthető a nemzeti radikális oldalon korábban népszerű Frankához. Csúszópénzekről és korrupciós ügyekről is lehetett hallani.

2006-ban a Népszabadságnak azt nyilatkozta Kovács Antal, a Fidesz akkori helyi elnöke, hogy pártja Franka Tibort támogatja az önkormányzati választásokon, de egyéb kérdésre nem kívánt válaszolni. Két évvel ezelőtt már Farkas Domonkos töltötte be a Fidesz helyi elnöki tisztségét, aki alelnökével együtt szívhez szóló levélben köszöntötte Frankát, aki addigra már 10 évet töltött a polgármesteri székben. 

A fideszes helyi politikusok megköszönték levelükben „azt a fejlődést, amit ez a 10 év hozott” a városba, majd „a további gyümölcsöző együttműködés reményében” még egyszer gratuláltak Franka Tibornak és jó egészséget kívántak neki.

Franka immár a Mi Hazánk szekerét tolja, azt a szekeret, amit úgy tűnik, fideszes paripák húznak. Egyelőre igen gyengécskén, hiszen Toroczkai pártja még mindig az 1-2%-os támogatottsági tartományban mozog. Messze a biztos brüsszeli állást jelentő 5%-tól.

facebook