Kapaszkodj meg: A Fidesz elutasítja a nyugdíjasoknak osztogatott "júdáspénzt"

Zavarban vagyunk - de komolyan - attól a reakciótól, amit a Fidesz villantott Botka László május elsejei bejelentésére, mely szerint minden nyugdíjas és iskolába felvételiző tízezer forintot kaphat.

A Fidesz szerint ígérgetés helyett (!!!!!!!) inkább át kellene dolgozni az önkormányzat helyi vállalkozásokat érintő adóterheit.

„A Fidesz határozottan elutasítja és ellenzi, hogy Botka László a lakossággal fizettesse meg saját lustaságát, gyávaságát és azt, hogy lélegeztetőgépre kapcsolta Szegedet” - reagált a szegedi Fidesz alelnöke, Tápai Péter arra, hogy Botka László a szegedi majálison bejelentette, hogy minden nyugdíjas és iskolába felvételiző tízezer forintot kaphat.

Sőt, Szeged volt fideszes polgármestere, Bartha László még tovább ment, Facebook-posztban fakadt ki a következőképp:

Úgy gondolja, hogy egy közepes mértékű hétvégi bevásárlás áráért újra tömegesen Önre voksolnak majd? Ennyit ér Önnek egy szavazat? Tízezer forintot? Mit gondol a szegedi polgárokról, Polgármester Úr? Ennyire ostobának és olcsónak tartja az embereket? Azt hiszi, tízezer forintért cserébe hajlandóak leszünk szemet hunyni az Ön tizenhét esztendeje tartó semmittevése, látszatpolitizálása felett?
Nem leszünk hajlandóak. Júdáspénzre nincs szükségünk”

Ööö... emlékszik valaki, hogy hányszor osztott 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt a Fidesz? A tavaly április 8-i választás előtt egy hónappal pl. igen, húsvétra. Aztán novemberben jött a röhejes nyugdíjprémium. Karácsonykor pont véletlenül elmaradt az utalványosztás, helyette kitolódott megint a választás előttre, 2019 húsvétjára

De ez amúgy puszta cukiság Fideszéktől, nem judáspénz. Csak akkor az, ha más adja. Most ezen mi nem érthető?