Orbánék a segítséget kérő, kilakoltatásra váró 9 gyerekes családnak: "további minden jót!"

Egy 9 gyerekes zsámboki család kért segítséget közvetlenül Orbántól, mivel - bár a Fidesz ugye megoldotta a devizaproblémát - éppen kilakoltatásra várnak. A kormányfő nevében a Levelezési Osztály válaszolt: nem segíthetnek, de azért minden jót!

A Magyar Hang cikkéből kiderült, hogy a 9 gyermekes Fazekas-Simon Krisztina 2 hónapja írt segítségkérő levelet Orbán Viktornak, amire kedden érkezett a válasz:

„Köszönjük, hogy segítségkérő levelével megkereste Orbán Viktor miniszterelnök urat, amelyre megbízásából a Levelezési Osztály válaszol. Őszinte megértéssel és együttérzéssel olvastuk sorait, melyekben egyéni élethelyzetét osztotta meg velünk” – írják, majd felhívják a figyelmet arra, hogy a vonatkozó „kormányrendelet értelmében Miniszterelnök úr valamennyi egyedi, szakmai, szakigazgatási és hatósági kérdésben az illetékes szervek, illetve szakminisztériumok álláspontjára támaszkodik, így az egyéni megkeresések és igények tekintetében elbírálási-, beavatkozási lehetőséggel sajnos nem rendelkezik”.

De a záró akkord a leginkább fideszes:

„Őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!”

Legalább nem azt írták, hogy bocs, de Gyurcsány a hibás, nem segítünk. Mondjuk ezt napi szinten tolják a kilakoltatásra várók arcába, csak nem névre szólóan.