Így jutott Orbán családja több esetben is Mészáros Lőrinc cégein keresztül közpénzhez

A Direkt36 feltárta az Orbán család és a Mészáros-birodalom közötti üzleti kapcsolat legfrissebb bizonyítékát. A lap egy videóban meséli el a részleteket, miközben emlékeztet:

A Orbán uralkodása alatt Mészáros Lőrinc, egykori gázszerelő az ország, sőt a világ egyik leggazdagabb emberévé vált 381,3 milliárd forintra becsült vagyonával.

A Fejér megyei Kulcson is Európai Uniós pénzből fejlesztik a csatornahálózatot. A munkák jelentős részét a Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt Kft. konzorciuma nyerte el: Észak- és Közép-Dunántúlon, valamint az észak-magyarországi régióban több mint 40 milliárd forint értékben kaptak megbízásokat.

Kulcs és a környező települések – Dunaújváros, Rácalmás, Pusztaszabolcs, Almásfüzitő, Dunaalmás és Neszmély – csatornafejlesztése az előzetesen becsült értéknél harminc százalékkal drágábban, 5,8 milliárd forintból valósul meg, és természetesen ebből a pénzből jut Orbán Viktor édesapjának, idősebb Orbán Győzőnek a többségi tulajdonában álló bányacéghez, a Dolomit Kft.-hoz is.