Azért van annak egy különös bája, hogy Budaházy egy mihazánkos fórumon ismeri be, hogy Toroczkaiékat a Fidesz segíti

Ezt valójában eddig is tudtuk, de azért na, mi van veletek, srácok?

Budaházy "senki eddig nem kormányzott jobban, mint ahogy Orbán kormányoz" György a Mi Hazánk kapuvári fórumának vendégeként a következőket jelentette ki:

Most ugye az van, hogy a Fidesz megint szeretne egy olyan pártot, aki ezt a közeget azért mégiscsak összefogja, stb. És akivel szót tud érteni, és így erre adódik a Torooczkaiék által megalapított Mi Hazánk, amit azért lássuk be, hogy a Fidesz segít. Tehát ad neki médiát. Persze meg lehet mondani, hogy neki is jó, mert a Jobbikot...persze, a Jobbikot le kell rombolni. De azért mégiscsak ad neki, és ugye szabad is szidni a Fideszt, mert a jobbikos szavazók máshogy nem fognak ide átpártolni, ha a Fideszt csak dicsérjük. Azért a jobbikos szavazókat minél jobban át kell hozni, tehát ez egy kicsit a Fidesz forgatókönyve.

Ez azért is szép, mert Toroczkai már akkor kijelentette, hogy szívesen dolgozna együtt Budaházyval, mikor még a Jobbik elnöki pozíciójáért indult harcba. Azzal a Budaházyval, aki már akkor ilyeneket mondott:

Orbán néhány történelmi intézkedést hozott. Ezt el kell ismerni. A kettős állampolgárság, a családtámogatás, a sporttámogatás... Ezek nagyon fontos dolgok. Valakinek el kellett már indulnia ebbe az irányba. Legalább fontos dolgokra is jut, nem csak a haveroknak.” (mandiner.hu, 2017.02.27.)

„(…) ha nem Mészáros Lőrinc építi az utakat, akkor ki építi? Akkor a Strabag meg a Leisztinger. Az miért jobb? Nem jobb. Nem jó megoldások ezek, de senki eddig nem kormányzott jobban, mint ahogy Orbán kormányoz.” (mandiner.hu, 2017.02.27.)

„Az tény, hogy olyan kormány sem volt még korábban Magyarországon, amelyik egyáltalán érdeklődött volna az emberek véleménye iránt. Legalább néha. Orbán Viktor a nemzeti konzultációival ezt is bevezette. A maga módján. Le lehet szólni, hogy demagógok ezek a kérdések, de eddig senkit sem érdekelt a véleményünk.” (Figyelő, 2018. 03.06.)

„Én nem azt mondom, hogy nem irritáló adott esetben, hogy Mészáros Lőrinc meggazdagodott. De azért irritáló, mert tudjuk, hogy ki volt. Láttuk, amikor még nem volt ilyen gazdag. De az már egyetlen kritikust sem érdekel, hogy mit csinál Mészáros Lőrinc. Hogy jól csinálja vagy nem. Ha már a kezébe kerül valamilyen gazdasági lehetőség, akkor azzal hogyan sáfárkodik. Mert ha rosszul csinálja, nem fizeti ki az embereket, az egy jogos kritika. De nem hallok ilyen híreket. Sőt! Az építőiparban vállalkozó ismerőseimtől azt hallom, hogy megkapják az emberek a pénzüket.” (Figyelő, 2018. 03.06.)

Ja, meg azért szép ez a Budaházy-elemzés, mert a mihazánkos híveknek a saját fórumukon mondták az arcukba: ti bizony - mind a 100 ezren - csúnyán át lettetek verve. És ha még ez sem esett le nekik, akkor legalább akkora a baj, mint a fideszes választói elmékben. Ugyanakkor legalább találtak egy újabb közös pontot.