A Fidesz megvéd minket: Az ukrán maffia simán vásárolt budai luxusingatlanokat, ahogy másik 3 ezer külföldi is

A napi.hu derítette ki, hogy egyetlen év alatt több mint háromezer ingatlant vásároltak fel külföldiek, köztük nemzetközileg ismert bűnözők is, pl. az ukrán maffia. 

A lap már kétszer is beszámolt arról, hogy az ukrán maffia megvetette a lábát Budán, az odesszai don és családja egymás után vásárolta fel az értékes területeket a XII. kerületben, de erről a hegyvidéki önkormányzatnak halvány sejtelme sem volt.

Kiderítették, hogy az odesszai alvilág urához köthető ingatlanok kivétel nélkül Budapest XII. kerületében találhatók. Többek között a Béla király úton, a Pinty utcában és a Hunyad lejtőn vásároltak be. A XII. kerületi polgármesteri hivatalnak minderről nem volt tudomása, legalábbis ezzel hárították el a sajtó érdeklődését.

Budapest Főváros Kormányhivatalához küldték őket, akik szintén menekülő utat választottak, de a sablonválaszba ezúttal hiba csúszott.

Egyszerűen ismertették a külföldiek ingatlanszerzésére vonatkozó eljárást, melyben azt írták: "a külföldiek ingatlanszerzésére vonatkozó hatósági eljárás során a kormányhivatal ellenőrzi, hogy a kérelem megfelel-e a jogszabályban meghatározott követelményeknek,

ellenőrzi a büntetlen előéletet, majd bekéri az ORFK, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal és az érintett település polgármesterének állásfoglalását. A kormányhivatal csak akkor bírálja el kedvezően a kérelmet, ha a három közül egyik intézmény sem emel kifogást.

Vagyis, egy nemzetközileg ismert maffiafőnök és családja simán átment ezen a rostán, vagy ami a valószínűbb, senki nem is ellenőrizte.

A lap rákérdezett az összes külföldi ingatlanvásárlásra is, ezekről konkrét adatokat kaptak. Kiderült, hogy csak 2017-ben 3154 ingatlanszerzés iránti kérelmet adtak be idegen állampolgárok. De a durva szám nem is ez, hanem az, hogy a migránsozássalkelőfekvő kormányunk hivatal összesen tizenhét alkalommal utasította vissza, hogy idegenek ingatlant vásárolhassanak Magyarországon. Tetszenek érteni? Ti-zen-hét. Ez az összes kérvény fél százaléka.

A kérdéses esztendőben egyébként 44 szíriai, 92 török, 164 ukrán, 312 orosz, 331 izraeli és 1612 kínai vásárolt ingatlant.