Ismét üzentek Kubatovnak

Ismét üzentek Kubatovnak

Sokadszor tiltakoztak pokoli hangulatot teremtve a vénaszkenneres azonosítás ellen az FTC mérkőzéseit régóta bojkottáló ultrák. Ahogyan korábban a Budapest Honvéd és a Videoton stadionjában, szombaton is a hazaiak részére fenntartott helyekről szurkoltak a zöld-fehérek a debreceni Nagyerdei Stadionban.

A szervezők a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül nevű Facebook-oldalon így számoltak be az NB I tavaszi szezonjának első fordulójában lejátszott mérkőzésről:

„Újra együtt voltunk és szurkoltunk!

Jó volt ismét együtt lenni, köszönjük mindenkinek a megfelelő hozzáállást, hogy ez létrejöhetett. Bármennyire is próbálnak nem tudomást venni róla a vezetők, hogy ott voltunk, nem sikerült megakadályozni, több ezer ember kelt útra ismét. A többség megint döntött: ez az a hangulat és fanatizmus, ami hiányzik a stadionokból. A szurkolók nélkül nincs Ferencváros!

Úgy néz ki, mostanra minden más csapat vezetősége és a Szövetség is belátta, hogy a helyzet tarthatatlan, és kihátrált az értelmetlen beléptetési és biztonsági módszerek alkalmazásától.

Reményeink szerint egyre több helyre tudunk eljutni, egészen, amíg végleg vissza nem térhetünk szkenner és mindenféle szurkolóellenes intézkedés alkalmazása nélkül a lelátóra. A Ferencváros pedig visszakerül az őt megillető helyére.

FOLYTATJUK!”

Leonel Pontes, a Debrecen vezetőedzője ugyancsak elismerően nyilatkozott a drukkerekről: „Először is köszönet a szurkolóknak, kiváló hangulatot teremtettek, éreztük a jelenlétüket, buzdításukat, sokat segítettek. A foci értük van.”

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke többször beszélt arról, hogy az ultrák nem hiányoznak a stadionokból, és nincs kevesebb néző a Groupama Arénában azért, mert a fanatikusok nem látogatják az FTC mérkőzéseit.

A hétvégén készült alábbi videó a korábbi szurkolói megmozdulásokhoz hasonlóan alighanem a Fidesz pártigazgatójának elméletét cáfolja.

(Nyitókép: Facebook/Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül)