Szabadságharc: Orbán szavazótábora vígan tapsol a Moszkva előtti betérdelésnek

Orbán bölcs vezető, aki kiemelkedik európai kollégái közül - 2 évvel ezelőtt így vélekedett Orbánról Putyin. A kapcsolat azóta is meghitt kettejük között: Orbán bármikor betérdel az oroszok előtt, ha épp arra kérik. Csütörtökön „Barátságért” kitüntetést kapott Szijjártó Péter az orosz külügyminisztertől. A magyarságnak azonban nem túl jó hír, mikor Moszkvából dicsérik a hatalmon lévőt.

Csütörtökön kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében elért eredmények miatt „Barátságért” kitüntetést vett át Szijjártó Péter külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől Moszkvában. Orbánék feje búbját rendre megsimogatják errefelé, ez pedig sokat elárul a hazai állapotokról.

Van abban valami mérhetetlenül szomorú és egyben ijesztő, amikor egy provinciális keleti diktátor dicséri fel az éppen aktuális magyar vezetőt, mint ahogy történt az 1949-ben, 1973-ban vagy 2019-ben. És még nagyobb probléma, ha ezt a vezetőt a fejlett Európában pedig nem kívánatos személynek tartják. Ez ugyanis azt jelenti, hogy Magyarországnak olyan vezetője van, aki inkább hasonlít egy keleti despotára, mint egy demokratikus európai politikusra.

Orbán elvakult fideszes hívei talán nem is tudják magukról, hogy történelmileg a moszkovita Rákosi-rezsim hurrázó tömegeinek, a népét eláruló Kádár majálisozó rajongóinak történelmi tükörképei. Ma a Putyin zsebében lévő mini-Putyinként viselkedő Orbán Viktor szavazótábora tapsol a békemeneten Moszkva felszopásának. Szent István, Széchenyi és Bethlen István, hogy csak három Istvánt említsünk a magyar történelemből nemzetárulónak tartaná Orbánt. Olyan embernek, aki a saját érdekeiért és a hatalommániája miatt képes elárulni nemzete évezredes érdekeit.

Feltételezhetően Horthy szemében sem lenne más Orbán, mint egy bolsevik megtévesztéssel machináló moszkovita, akit az orosz fővárosból irányítanak.

Akárhány szobrot - akár ezret is - avathatnak Szent Istvánnak, Széchenyinek és Bethlen Istvánnak a fideszesek, Orbánék rendszeréhez, a regnáló hatalomhoz ugyanis történelmi távlatokból kémlelve a magyarság jelenét - valójában Kun Béla, Rákosi Mátyás és Kádár János szobrok dukálnak.

Egy biztos: Ha ma élne Sztálin, látva Putyin munkáját, mind a tíz úját megnyalná...

stalin