Ügyészség: A rendőrök nem folytattak teljes körű nyomozást Farkas Flórián haverjának ügyében

Természetesen nem Polt Péter világított rá a furcsaságra, a kecskeméti ügyészség látta úgy, hogy folytatni kell a büntetőeljárást, mivel törvénysértő volt a vizsgálat megszüntetéséről hozott határozat.

Emlékezetes, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság mindössze két hét alatt „kivizsgálta”, majd még az október 13-i választások előtt gyorsan le is zárta a nyomozást Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő szolnoki emberének, Kozák Ferencnek a lakásügyében. Az ügyészség - említett okok miatt - november 6-án elrendelte, hogy felderítési szakaszban folytatódjon a büntetőeljárás.

Kozákot egy 72 négyzetméteres lakással dobta meg az akkor még Fidesz-többségű szolnoki önkormányzat. A választási kampányban is igen aktív roma nemzetiségi elnök hihetetlenül jó áron kaparintotta meg a belvárosi lakást, hiszen alig több mint 4 millióba került az ingatlan, amit aztán Flóri haverja tovább is értékesített, méghozzá jelentős felárral, az önkormányzat pedig fura módon nem akarta kiadni az adásvétel alapját képező értékbecslést.

Ekkor jött képbe az ellenzéki polgármesterjelölt, Radócz Zoltán, aki jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett az ügyben, majd a nyomozást megszüntető határozatra reagálva is ő fordult az ügyészséghez.

Egyre több Fideszhez, fideszeshez köthető sötét ügyletre derül fény, s talán ezek a simlis „bizniszek” a jövőben már nem is maradnak majd következmények nélkül.