L. Simon László szerint a Fidesz már nem a szabadságot jelenti a fiataloknak

Bezzeg az ő generációjának!

L. Simon László volt kulturális államtitkár, fideszes parlamenti képviselő a HVG-nek adott interjút, ahol arról is beszélt, hogy a Fidesz a fiatalok körében sokat vesztett a népszerűségéből. illetve bocsánat: nem a fiatalok körében, csak az egyetemisták között. 

Az én generációm számára a Fidesz a szabadságot jelentette, Orbán Viktor az a hős volt, aki Nagy Imre újratemetésén a legbátrabb beszédet mondta. Az egyik lányom, aki jövőre választókorú lesz, 2002-ben született, az ő számára viszont a Fidesz azt a hatalmat jelenti, amiben felnőtt, Orbán Viktor pedig apja nemzedékét, ami ellen, mint minden „rendes” tinédzser, lázad

- válaszolta arra a kérdésre, hogy egyetért-e a Bayer Zsolt-féle diagnózissal, miszerint a hálátlan fiatalok miatt veszítették el Budapestet.

De ennél mondott szebbet is a volt kulturális államtitkár. Például, hogy gyereke már lázad, azért nem olyan hülye, hogy a Momentumra szavazzon.

Az én gyerekeim olyan közegben nőnek fel – vidéki egyházi iskolában –, ahol nem fenyegeti az a veszély őket, hogy momentumosok legyenek. Egyébként a fiatalok között még mindig elég jól áll a Fidesz, az egyetemisták, tehát a jövő véleményformálói között veszítettünk sokat a népszerűségünkből - jelentette ki.

Azt hiszem, Budapest, sőt, a világ szegényebb lenne, ha ez az interjú nem készült volna el.